Москву знову огорнув їдкий дим від пожеж

Поділитися
У п'ятницю, 6 серпня, російську столицю вкотре за останні кілька тижнів огорнув їдкий дим від пожеж, які вирують в околицях міста. На багатьох московських дорогах через густий смог різко знизилася швидкість руху автомобілів.
У п'ятницю, 6 серпня, російську столицю вкотре за останні кілька тижнів огорнув їдкий дим від пожеж, які вирують в околицях міста. На багатьох московських дорогах через густий смог різко знизилася швидкість руху автомобілів. Жителі міста знову надягають маски при виході на вулицю. За словами фахівців, концентрація шкідливих речовин у московському повітрі перевищує норму у 4-10 разів. Окрім того, через сильне задимлення московські аеропорти Внуково і Домодєдово не змогли прийняти більше 40 рейсів, які були скеровані до Шереметьєво, а також на запасні аеродроми у Нижньому Новгороді, Санкт-Петербурзі, Воронежі, Казані та Харкові. Тим часом, як кажуть синоптики, спека, яка стала причиною масштабних пожеж не тільки в околицях столиці, а й по всій країні, поки відступати не збирається. За прогнозами, аж до 9 серпня у Московському регіоні максимальні значення температури складуть 39-42 градуси. Напередодні влада також звернулися до жителів столиці з пропозицією на час виїхати з міста через важку ситуацію з пожежами.Пожеж стало трохи меншеТим часом, число природних пожеж на території Росії скоротилося. За даними МНС на ранок 6 серпня, за добу було зареєстровано 831 пожежу. Днем раніше у країні зареєстрували 843 природних пожежі. За даними МНС, протягом доби виникло 248 осередків лісових пожеж (у четвер було 373), загашено 273 вогнища, продовжують горіти 558 пожеж загальною площею 179,6 тисячі гектарів (за попередню добу - 588 вогнищ площею 193,8 тисячі гектарів) . Значними є 80 пожеж на площі 150,8 тисячі гектарів, повідомляє МНС. Таким чином, великих пожеж стає більше - у четвер їх було 73, а у середу 53. Природні пожежі через аномальну спеку та посухи у даний час вирують у 17 суб'єктах РФ. У семи регіонах, в тому числі у Московській області, президент Дмитро Медвєдєв раніше ввів режим надзвичайної ситуації. Жертвами пожеж в Росії стали 50 людей, більше 300 було госпіталізовано.

За матеріалами: прес-служби МНС Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі