Москву заволокло димом від пожеж на торфовищах

Поділитися
Російську столицю Москву заволокло димом від пожеж, які вже кілька тижнів бушують на торфовищах в околицях міста. Рівень забруднення повітря перевищив норму у кілька разів.
Російську столицю Москву заволокло димом від пожеж, які вже кілька тижнів бушують на торфовищах в околицях міста. Рівень забруднення повітря перевищив норму у кілька разів. Про це у понеділок, 26 липня, повідомляє прес-служба МНС РФ. Із початку літа у Підмосков'ї виникло більше тисячі вогнищ природних пожеж. Однак останніми днями їх кількість різко зросла через спекотну і суху погоду, яка встановилася у Москві і області. На 26 липня в декількох районах Підмосков'я було зареєстровано більше 20 пожеж загальною площею 17 гектарів. Сильний запах гару поширився вранці у понеділок по російській столиці, дим досяг навіть центру міста. За даними екологів, рівень забруднення повітря у Москві перевищив нормуу п'ять, а в деяких місцях у вісім разів. «Екологічна ситуація в понеділок у Москві несприятлива, рівень забруднення повітря сьогодні вищий, ніж напередодні. Зокрема, збільшився вміст у міському повітрі зважених часток. Максимальні середньодобові концентрації перевищують норматив у 1,5 рази, звичайні рівні перевищені у п'ять-вісім разів», - повідомили в державній природоохоронній установі (ДПУ) «Мосэкомониторинг». При цьому екологи попереджають, що у найближчі дні ситуація навряд чи кардинально зміниться і радять москвичам проводити якомога менше часу на відкритому повітрі. До гасіння пожеж у Підмосков'ї вже залучено літаки МНС Росії. Тільки за неділю вони виконали 54 вильоти. Дим, яким заволокло Москву, поки не вплинув на роботу аеропортів російської столиці.

За матеріалами: Эхо Москвы, прес-служба МНС РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі