Москва вважає доповідь Держдепу США про демократію перешкодою «перезавантаження» відносин

Поділитися
МЗС РФ в офіційному повідомленні, оприлюдненому 6 липня, розкритикувало щорічну доповідь Держдепартаменту США щодо підтримки демократії у світі. На думку російських дипломатів, доповідь не відповідає курсу на «перезавантаження» відносин.
МЗС РФ в офіційному повідомленні, оприлюдненому 6 липня, розкритикувало щорічну доповідь Держдепартаменту США щодо підтримки демократії у світі. На думку російських дипломатів, доповідь не відповідає курсу на «перезавантаження» відносин.«Складається враження, що «перезавантаження» у російсько-американських відносинах поки що ніяк не торкнулося авторського колективу співробітників Держдепартаменту США, які працюють над складанням доповіді», - йдеться у заяві. Окрім того, на думку російських дипломатів, доповідь Держдепу містить «суб'єктивістські судження стосовно того, що відбувається у Росії ... побудовані за подвійними стандартами». У заяві МЗС РФ наголошується, що наведений у доповіді «перелік «добрих справ» Адміністрації США на благо росіян» межує із втручанням у внутрішню політику Росії. Прикладами такого втручання є фінансування навчання незалежних спостерігачів на виборах і спроби активізувати громадянський рух у регіонах РФ. Доповідь, про яку йде мова у заяві російського МЗС, було підготовано у травні 2010 року. Із текстом документа можна ознайомитися на офіційному сайті Держдепу США. У даній доповіді повідомляється, що уряд США щороку надає до 40 грантів російським неурядовим організаціям, а також описується роль представників американської влади у боротьбі з рейдерством та у введенні заборони на арешт за економічні злочини, скоєні у ході підприємницької діяльності. Нагадаємо, 30 червня було оприлюднено доповідь незалежної організації Freedom House, у якій йшла мова про те, що 2008 і 2009 роки виявилися найменш сприятливими для російської демократії за останні 10 років. Україна ж була названа єдиною дійсно демократичною країною серед країн-членів СНД.

За матеріалами сайту МЗС РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі