Москва і Київ мають намір підготувати угоду про використання навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму

Поділитися
Україна і Росія мають намір приступити до підготовки угоди про спільне використання навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму. Про це у четвер, 26 серпня, заявив з особливих доручень міністерства закордонних справ РФ Олександр Бавикін, який перебуває з візитом у Києві.
Україна і Росія мають намір приступити до підготовки угоди про спільне використання навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму. Про це у четвер, 26 серпня, заявив посол з особливих доручень міністерства закордонних справ РФ Олександр Бавикін, який перебуває з візитом у Києві.За його словами, українська і російська сторони регулярно проводять засідання відповідних робочих груп з питань використання навігаційно-гідрографічних об'єктів, які орендує Чорноморський флот РФ. «Ми зараз разом з українськими колегами знаходимося на тій стадії, коли вже є намітки на підготовку відповідної угоди, в якій буде передбачено порядок спільного використання низки цих об'єктів, які знаходяться в оренді Російського флоту у Криму», - розповів Олександр Бавикін. У свою чергу заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін зазначив, що в цілому сторони розглядають низку проектів договорів щодо ЧФ РФ, які в майбутньому можуть бути підписані. «У нас на опрацюванні зараз знаходиться чимало угод, кількість проектів, які розглядаються, досягають тринадцяти - це не мало», - підкреслив він. Григорій Карасін також повідомив, що позиції Києва і Москви за рішенням Азово-Керченської проблеми відрізняються. «Позиції сторін відрізняються одна від одної, ключ - у визначенні статусу Керченської протоки та питаннях розмежування», - уточнив він. Карасін також додав, що сторони домовилися в спокійному режимі продовжувати рішення з даного питання. Щодо демаркації спільної сухопутного кордону, за словами представника російського МЗС, вирішені всі практичні питання в цьому напрямку. «Зараз створюються відповідні структури, які при взаємодії будуть реалізовувати прийняті рішення», - додав він. За словами Григорія Карасіна, питання демаркації не є проблемою і розуміння, як її вирішити, є і у Києва, і у Москви. Що стосується обсягу фінансування робіт з демаркації, то він уточнив, що кошторису поки немає, але «відповідні витрати вже передбачені у бюджетах наступних років». Раніше заступник голови комітету Верховної Ради у закордонних справах, депутат від Партії регіонів Леонід Кожара заявив, що Україна піде на поступки щодо ЧФ РФ в обмін на делімітацію Керченської протоки Нагадаємо, 25 серпня в Києві пройшли політичні консультації між міністерствами закордонних справ України і Росії на рівні заступників міністрів. На порядку денному стоять питання делімітації Керченської протоки і модернізації ЧФ. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України 3 серпня отримало офіційні повідомлення російської сторони про те, що завершено всі необхідні процедури про набуття чинності Угоди про демаркацію українсько-російського державного кордону.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі