Могильов пропонує перекласти на страхові компанії видачу водійських посвідчень

Поділитися
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов пропонує перекласти на страхові компанії прийом іспитів і видачу водійських посвідчень. Про це у вівторок, 31 серпня, пише газета «Сегодня».
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов пропонує перекласти на страхові компанії прийом іспитів і видачу водійських посвідчень. Про це у вівторок, 31 серпня, пише газета «Сегодня».Як розповів головний радник міністра Костянтин Стогній, домовленість між міністром і президентом Віктором Януковичем така, щоб концепція реформування міліції була подана нинішньої осені. У ній мова йде про те, щоб міліція, зокрема ДАІ, позбулася від невластивих їй функцій. «Є такий канадський приклад, коли іспити на права приймають страхові компанії і несуть відповідальність за це, оскільки вони фінансово зацікавлені в тому, щоб люди не потрапляли у ДТП. Але це тільки плани. Міністр доручив всім представникам МВС України за кордоном зібрати відомості про те, хто за кордоном виконує подібні функції. У більшості країн ці функції забрали страхові компанії, це не міністра вигадка. Інша справа - все це треба адаптувати до наших умов», - говорить Стогній. «Компанії повинні займатися страхуванням, а не видачею якихось документів і, тим більше, прийняттям іспитів, - вважає заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов. - Наприклад, якщо компанія буде займатися техоглядом, то може перетворитися на експертне агентство, через що зникне мотивація займатися основним бізнесом і потрібно буде змінювати вид діяльності. Думаю, треба розвивати інститут аварійних комісарів, на яких можуть бути покладені такі функції». В автошколах ініціативу чиновників вважають несподіваною. «Я не уявляю, звідки у страхових компаній візьмуться фахівці», - говорить директор однієї зі столичних автошкіл Олена Дорошевська. Як повідомлялося, раніше Могильов заявив, що не проти передачі функцій проведення техогляду особистих транспортних засобів страховим компаніям.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі