Міжнародний скандал: ООН відкликала свого представника на Шрі-Ланці

Поділитися

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у четвер, 8 липня, відкликав представника організації на Шрі-Ланці і закрив представництво в ланкійській столиці Коломбо.

Таке рішення було результатом акцій протесту в Коломбо, які почалися після створення комісії з розслідування причин загибелі мирних тамілів під час бойових дій проти сепаратистського угрупування «Тигри звільнення Таміл-Ілама».

«Генеральний секретар вважає, що влада Шрі-Ланки не здатна забезпечити нормальну роботу представництва ООН у Коломбо, що стало неможливим через некеровані акції протесту, організованих міністром уряду країни», - заявив представник Пан Гі Муна.

Нагадаємо, безстрокове голодування у будівлі представництва ООН у четвер почав міністр цивільного будівництва Шрі-Ланки Вімал Віраванса. Він вимагає припинити втручання у внутрішні справи країни і розформувати нещодавно створену комісію з військових злочинів.

Раніше, за повідомленнями ЗМІ, демонстранти заблокували в будівлі представництва ООН 125 співробітників організації.

Нагадаємо, громадянська війна на Шрі-Ланці закінчилася у травні 2009 року повним розгромом угрупування «Тигри звільнення Таміл Ілама» і знищенням всіх її ватажків. З червня того ж року комісія ООН почала вивчати обставини загибелі лідерів бойовиків і багатьох мирних жителів.

За матеріалами: Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі