Міжнародний інститут преси вимагає від Януковича зупинити тиск на свободу слова

Поділитися
Міжнародний інститут преси звернувся у вівторок з відкритим листом до Президента України, закликаючи Віктора Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку, саме відтоді, як він обійняв найвищу посаду.
Міжнародний інститут преси звернувся у вівторок з відкритим листом до Президента України, закликаючи Віктора Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку, саме відтоді, як він обійняв найвищу посаду.Найстарша всесвітня організація захисту свободи преси, членами якої є провідні світові засоби інформації, звертає увагу на зростання кількості нападів на журналістів в Україні. Лист до Януковича на сайті Міжнародного інституту преси містить нагадування про низку нападів українських правоохоронців на журналістів. Серед них - напад «Беркута» на журналіста «Нового каналу», який намагався висвітлити акцію під назвою «Волинська різанина» в Києві у квітні, напад Управління держохорони на журналіста телеканалу «СТБ» у червні та квітневий напад представників міліції на журналістів газети «Експрес »на Львівщині. Однією з головних причин для занепокоєння міжнародних захисників свободи преси була і спроба через суд скасувати надання частот телеканалам «ТВі» та «5 каналу». У листі до Януковича правозахисники звертають увагу також на «очевидне розмивання межі між виконанням обов'язків на урядовій посаді і власництвом на приватний засіб інформації», маючи на увазі Валерія Хорошковського, одного з найбагатших людей України, який очолює Службу безпеки і в той же час є власником медійної групи «Інтер», за позовом однієї з компаній якої канали «ТВі» та «5 канал» були позбавлені частот для мовлення. Міжнародний інститут преси закликав Президента України домогтися, зокрема, щоб нападників на журналістів встановили і притягли до відповідальності. Як заявила нинішній керівник Міжнародного інституту преси Алісон Бетел МакКензі, правозахисники сподіваються, що Віктор Янукович розділить стурбованість правозахисників і буде вживати необхідних заходів.

За матеріалами Міжнародного інституту преси

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі