Міжнародне агентство Fitch підвищило рейтинг найбільшого українського банку

Поділитися
У середу, 28 липня, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг найбільшого банку України «Приватбанку» з рівня «B-» до «B», прогноз за рейтингом – «Стабільний».

У середу, 28 липня, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг найбільшого банку України «Приватбанку» з рівня «B-» до «B», прогноз за рейтингом – «Стабільний».

Як мовиться в повідомленні агентства, дане підвищення рейтингу є наслідком підвищенням 6 липня 2010 року довгострокового рейтингу України з «B-» до «B» і відображає ризик макроекономічної і фінансової нестабільності, що знизився в країні після угоди про нову програму кредитування з МВФ на 14,9 млрд дол.

«Підвищення рейтингу "ПриватБанку" також відображає деякі ознаки стабілізації показників якості його активів, прийнятні рівні капіталізації за базельською угодою, комфортнішу позицію ліквідності услід за значним притоком депозитів, обмежений короткостроковий ризик рефінансування, хорошу прибутковість до відрахувань під знецінення і обширну клієнтську базу в країні», - підкреслюється в повідомленні.

Також в агентстві зазначають, що позитивну дію на кредитоспроможність «Приватбанку» надала і Підтримка капіталу і ліквідності, отримана від акціонерів банку і Національного банку України в період глобальної фінансової кризи.

«В той же час рейтинги банку як і раніше враховують істотні рівні кредитного ризику зважаючи на недавнє погіршення якості активів, високі рівні концентрації по позичальниках, потенційний значний бізнес із зв'язаними сторонами і істотне незабезпечене кредитування», - мовиться у повідомленні рейтингового агентства.

За матеріалами прес-служби Fitch Ratings

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі