Мітинг російських десантників закінчився мирно

Поділитися
Ветерани повітряно-десантних військ Росії в неділю провели у Москві мітинг з вимогою відправити у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова і змінити плани військової реформи.
Ветерани повітряно-десантних військ Росії в неділю провели у Москві мітинг з вимогою відправити у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова і змінити плани військової реформи.Всупереч прогнозам, мітинг "Союзу десантників Росії" виявився нечисленним і закінчився без пригод. Десантники вважаються досить впливовою силою в російській армії і навіть у суспільстві в цілому. Тому перед недільним мітингом у навколополітичних колах з'явилися різні вкрай сміливі конспірологічні версії щодо нього - аж до того, що ці кілька тисяч військових відправляться з Уклінної до Кремля. Побоювань додавало й те, що колишні десантники досить бурхливо - із повальним пияцтвом і масовими бійками - щорічно відзначають своє професійне свято 2 серпня. Проте все закінчилося мирно. Ветерани-десантники обіцяли привести на Уклінну гору до 10 тисяч осіб, проте на ділі зібралося не більше півтори тисячі, і після закінчення мітингу люди різних вікових груп у блакитних беретах мирно розійшлися. Учасники мітингу прийняли резолюцію з вимогою відставки міністра Сердюкова, контролю над військовою реформою з боку Державної думи і обіцянкою продовжити публічні акції, якщо ці вимоги не будуть виконані. "Чому доля дарує нам нездар, нікчем із числа правителів, за винятком одного - Сталіна", - запитав з трибуни голова "Спілки офіцерів" Станіслав Терехов, зірвавши оплески значної частини присутніх. Інший виступаючий, відставний генерал, критикуючи скорочення числа офіцерів під час реформи, похвалив Німеччину, яка, за його словами, після Версальського договору зберегла офіцерський корпус і потім, за Гітлера, зуміла "за три роки створити найсильнішу армію в світі". У суботу кілька колишніх і нинішніх керівників Повітряно-десантних військ закликали "Союз десантників Росії" не конфліктувати з міністерством оборони і не вимагати відходу Сердюкова. На конференції Союзу, зокрема, було зачитано звернення командувача ВДВ генерал-лейтенанта Володимира Шаманова, який зараз лікується після автомобільної катастрофи. Шаманов назвав кампанію проти Сердюкова "брудною нечистоплотною грою", а військову реформу, яку проводить міністр - давно назрілими і необхідними перетвореннями.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі