Мін'юст: Підсумковий варіант Податкового кодексу відповідає Конституції

Поділитися
Міністерство юстиції не буде проводити експертизу підсумкового варіанту Податкового кодексу, оскільки враховані всі поправки президента і документ в остаточному вигляді "відповідає Конституції".

Міністерство юстиції не буде проводити експертизу підсумкового варіанту Податкового кодексу, оскільки враховані всі поправки президента і документ в остаточному вигляді "відповідає Конституції". Про це на брифінгу заявила заступник міністра юстиції Лідія Горбунова.

"Другий варіант не проходить правову експертизу, оскільки були (враховані) пропозиції Президента України...Вони розглядалися в цілому на сесії Верховної Ради. Тобто всі пропозиції були враховані. І ліквідовані всі моменти, які суперечать Конституції. Можу підтвердити, що на сьогоднішній день після експертизи, яку провела Адміністрація Президента, таких (неконституційних) положень не може бути. Експертиза після внесення поправок Президента не передбачена на сьогоднішній день", - зазначила Горбунова. Він також підкреслила, що Податковий кодекс в остаточному вигляді "відповідає Конституції". Горбунова також додала, що Міністерство юстиції при поданні першого варіанту Податкового кодексу запропонувало свої поправки до документу в розмірі 10 стор і саме ці зауваження були враховані при розгляді парламентом поправок президента. Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада прийняла Податковий кодекс у новій редакції з пропозиціями президента. «За» проголосували 268 народних депутатів. А вже 3 грудня Віктор Янукович підписав "оновлений" варіант документа, і наступного дня його текст був опублікований в офіційній пресі. Як відомо, Податковий кодекс набуває чинності з 1 січня 2011 року.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі