Мінпромполітики пропонує фінансово допомагати покупцям українських авто

Поділитися
Міністерство промислової політики України звернулося до Кабінету Міністрів із пропозицією щодо фінансової підтримки фізосіб при купівлі автомобілів, вироблених в Україні, а також щодо надання пріоритетів вітчизняній продукції під час проведення тендерів міністерствами.
Міністерство промислової політики України звернулося до Кабінету Міністрів із пропозицією щодо фінансової підтримки фізосіб при купівлі автомобілів, вироблених в Україні, а також щодо надання пріоритетів вітчизняній продукції під час проведення тендерів міністерствами.Окрім того, для підтримки діяльності автопрому на зовнішніх ринках, Мінпромполітики разом з Мінекономіки підготували законопроект "Про стимулювання експорту вітчизняної продукції", який знаходиться на розгляді у Кабміні. Як повідомляє прес-служба Мінпромполітики, зниження виробництва легкових автомобілів в Україні пояснюється зниженням можливості залучення кредитів для виробничої діяльності та недостатнім інвестуванням розвитку автомобільної галузі. "Це пояснюється також зниженням купівельної спроможності та відсутністю кредитування населення. Наприклад, у 2008 році реалізація 80% продукції галузі здійснювалася за рахунок автокредитування юридичних і фізичних осіб", - відзначають у Мінпромполітики. Водночас, незважаючи на світову фінансово-економічну кризу і обмеження, що накладаються вступом України до СОТ, автомобілебудівна галузь змогла показати позитивні показники, зазначають у міністерстві. Так, на підприємствах автомобілебудівної галузі обсяг виробництва товарної продукції за перше півріччя 2010 року склав 3404,5 млн гривень, що на 24,2% більше відповідного періоду минулого року. Загалом продукції реалізовано на суму 3748,5 млн гривень, у тому числі на експорт - 1496,3 млн гривень, що складає 38,6% від реалізованої продукціі. Тільки за 6 місяців цього року вантажних автомобілів було вироблено 488 одиниць, у той час як за аналогічний період 2009 року - 253. Ще більший відрив від минулого року продемонстрували виробники автобусів, які випустили 949 одиниць техніки, тоді як у 2009 році - 330, мовиться у повідомленні. Однак проблемним залишається виробництво легкових автомобілів, яке, за даними міністерства, із 36745 одиниць (у 2009 році) скоротилося до 29390.

За матеріалами ЛIГА.Новини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі