Міністр юстиції РФ пропонує повернути практику примусових робіт

Поділитися
Міністр юстиції Олександр Коновалов пропонує повернути практику примусових робіт як окремого виду кримінального покарання.
Міністр юстиції Олександр Коновалов пропонує повернути практику примусових робіт як окремого виду кримінального покарання.Існуючі в РФ умови призначення в якості покарання виправних робіт міністр назвав "юридичним оксюмороном", оскільки суди можуть застосовувати цей захід тільки до тих, хто не має постійного місця роботи. За словами Коновалова, примусові роботи повинні бути "максимально наближені до місць затребуваності робочих рук". Це лісозаготівлі, будівництво доріг, виробництво будматеріалів і конструкцій або приведення до ладу лісового господарства, що особливо актуально після пожеж минулого літа. Коновалов пояснив, що подібні роботи, будучи "жорстким покаранням", можуть допомогти засудженим повернутися до нормального життя, тому що "якщо дати людині роботу і заробіток, вона сам знайде собі і їжу, і житло". На думку міністра, до цієї програми було б правильно залучати бізнес, наприклад, через податкові пільги і держзамовлення. Рівно рік тому префект Центрального адміністративного округу Олексій Александров заявив, що введення в Москві відповідальності за волоцюзтво має скоротити число бомжів на вулицях столиці та дозволить волоцюгам повернутися в суспільство. «За радянських часів був хороший термін - "трудотерапія", - зауважив Александров. Він повідомив, що депутати Мосміськдуми готують пропозиції щодо введення в місті заходів щодо примусової трудотерапії. Александров назвав абсурдною практику, коли міліція ловить волоцюг, доставляє їх до притулків, де їх миють, напувають і годують, після чого вони йдуть назад на ті місця, звідки їх привезли. "Необхідно запровадити відповідальність за волоцюзтво, це допоможе бездомним повернутися в суспільство", - переконаний чиновник. "Потрібна жорстка воля держави і суспільства, щоб ці люди працювали", - сказав він. У вересні минулого року повідомлялося про намір московської влади створити спеціальну народну дружину "для профілактики правопорушень, скоєних громадянами без певного місця проживання". За словами представника мерії Володимира Петросяна, мобільна служба соціальної допомоги бездомним, функції якої, зокрема, будуть полягати в "оперативному реагуванні на осіб, які займаються волоцюзтвом та жебрацтвом", має з'явитися вже на початку наступного року.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі