Міністр оборони РФ: США заважають боротьбі з морським піратством

Поділитися
Управління коаліційними силами по боротьбі з морським піратством має здійснюватися на ротаційній основі. Таку думку висловив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков у бесіді з російськими журналістами у Вашингтоні.
Управління коаліційними силами по боротьбі з морським піратством має здійснюватися на ротаційній основі. Таку думку висловив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков у бесіді з російськими журналістами у Вашингтоні.«Однією з проблем у питаннях співпраці в боротьбі з морським піратством є те, що США не бажають віддавати управління антипіратською коаліцією будь-якій іншій країні», - сказав глава Міноборони. За його словами, Росія не згодна з тим, що США мають монополізувати управління антипіратськими силами. «Я думаю запропонувати своєму американському колезі здійснювати це управління на ротаційній основі. Думаю, це буде рівноправно», - сказав Сердюков. Міністр оборони Росії повідомив, що приблизно через місяць сформулює «низку пропозицій щодо співпраці для свого американського колеги Роберта Гейтса, в яких порушуватимуться питання боротьби з піратством». «Зокрема, - конкретизував Сердюков, - нам доведеться спробувати мінімізувати витрати на антипіратську діяльність з обох сторін, оскільки нерідко ми дублюємо одне одного». «Бажання американської сторони обговорювати ці питання є», - сказав міністр. Як висловився міністр оборони РФ, «можна також спробувати сформувати механізми судового переслідування піратів. Поки що таких механізмів немає і непогано було б їх виробити, щоб вони приймалися усіма адекватно і з розумінням». Сердюков визнав, що «враховуючи складну юридичну процедуру, така робота може затягнутися на роки». На думку ООН, необхідно розробити правовий режим ефективної боротьби з піратством у міжнародних водах. За даними організації, у 2010 році біля узбережжя Сомалі сталося 139 інцидентів, пов'язаних з піратством. Морські розбійники захопили 30 суден. 17 суден і 450 моряків все ще знаходяться в руках злочинців, що вимагають викупу.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі