Мінфін відмовив Черкасам у випуску облігацій посилаючись на меморандум із МВФ

Поділитися
Черкаська міська рада отримала відмову Міністерства фінансів України щодо надання позики у 2010 році, повідомив директор департаменту економічної політики та розвитку виконкому Черкаської міськради Павло Карась.

Черкаська міська рада отримала відмову Міністерства фінансів України щодо надання позики у 2010 році, повідомив директор департаменту економічної політики та розвитку виконкому Черкаської міськради Павло Карась.

"Мінфін дав відмову із посиланням на технічний меморандум між Україною Міжнародним Валютним фондом, зокрема, на рішення про скорочення показників дефіциту сектору загальнодержавного управління у 2010 році на 5,5% ВВП, що, по суті, є неприпустимим і неправильним, враховуючи, що цей документ не ратифікований і не є законом", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Черкаси виконують всі параметри бюджету (рівень дефіциту, співвідношення розміру позики до бюджетного розвитку) і можуть обслуговувати запланований п'ятирічний випуск муніципальних облігацій на 70 мільйонів гривень під 18% річних.

Він нагадав, що кошти, отримані від розміщення облігацій, планувалося скерувати на ремонт міських магістралей, і у разі скасування розміщення, швидше за все, цього року ці роботи виконуватися не будуть.

Як вважає Карась, такі дії Мінфіну є обмеженням прав самоврядування. "Ми маємо право оскаржити в суді. Рішення буде приймати міський голова", - сказав він.

Як повідомлялося, бюджет Черкас на 2010 рік передбачав випуск облігацій місцевої позики на 70 мільйонів гривень для фінансування ремонту дев'яти основних доріг міста.

Бюджет міста на 2010 рік затверджений з доходами майже 757 мільйонів гривень, у тому числі щодо спецфонду - 108,9 мільйонів гривень, у якому бюджет розвитку - 38,8 мільйонів гривень. Зокрема, передбачається отримати 25 мільйонів гривень від продажу землі і 8 мільйонів гривень - від продажу комунального майна.

Витрати передбачені у розмірі 820,3 млрд грн, дефіцит планується профінансувати за рахунок випуску облігацій.

Раніше повідомлялося, що Черкаська міськрада у грудні 2005 року за допомогою VAB Банку розмістила облігації серії "А" на суму 5 мільйонів гривень і строком обігу до 2010 року. Ставка прибутковості на весь період обігу встановлена на рівні 12% річних. Дата погашення облігацій - 27 грудня 2010 року.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі