Медвєдєв вручив найвищі держнагороди викритим у США російським агентам

Поділитися
© kremlin.ru
Президент Росії Дмитро Медвєдєв нагородив співробітників Служби зовнішньої розвідки (СЗР), в тому числі викритих влітку у США агентів. Про це у понеділок, 18 жовтня, повідомила прес-секретар глави Кремля Наталія Тімакова.
Президент Росії Дмитро Медвєдєв нагородив співробітників Служби зовнішньої розвідки (СЗР), в тому числі викритих влітку у США агентів. Про це у понеділок, 18 жовтня, повідомила прес-секретар глави Кремля Наталія Тімакова.«Сьогодні у Кремлі пройшла церемонія вручення найвищих державних нагород низці співробітників СЗР, в тому числі розвідникам, які працювали у США і повернувся в липні до Росії», - розповіла вона. Які саме нагороди були вручені, Тімакова при цьому не уточнила. Імен нагороджених вона називати теж не стала. Нагадаємо, шпигунський скандал вибухнув у кінці червня. Тоді американська влада оголосила про арешт 10 осіб, які ймовірно працювали на російські спецслужби. Ще один підозрюваний встиг залишити США, однак потім був затриманий на Кіпрі. Однак, він був звільнений місцевим судом під заставу, після чого зник у невідомому напрямку. У четвер, 8 липня, всі десять заарештованих постали перед судом у Нью-Йорку. Вони пішли на угоду зі слідством, визнавши, що були агентами Москви, що діяли на території США незаконно. Відразу після цього всі десятеро були депортовані із США. Пізніше у Відні їх обміняли на засуджених у РФ Сергія Скрипаля, Геннадія Василенка, Ігоря Сутягіна та Олександра Запорозького. На батьківщині невдачливих російських розвідників незважаючи ні на що зустріли привітно. Зокрема, з ними зустрівся прем'єр-міністр Володимир Путін, який пізніше зізнався, що заспівав з колишніми колегами пісню «С чего начинается Родина».

За матеріалами: Інтерфакс, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі