Медвєдєв: Росії потрібно менше людей з вищою освітою

Поділитися
У Росії має бути усунено перекіс на користь вищої освіти, про це заявив президент РФ Дмитро Медвєдєв. За його словами, необхідно готувати більше фахівців середньої професійної ланки.

У Росії має бути усунено перекіс на користь вищої освіти, про це заявив президент РФ Дмитро Медвєдєв. За його словами, необхідно готувати більше фахівців середньої професійної ланки.

"У нас очевидний перекіс, який утворився на початку 90-х років в силу дуже різних причин у сторону вищої освіти. Очевидна нестача фахівців, випускників початкової, середньої профосвіти", - сказав президент.

"Нам потрібно остаточно розчистити основу для розвитку професійної освіти і вбудувати професійно-технічну освіту у розвиток тих процесів, які проходять у нашій країні, насамперед у процес модернізації", - заявив Медвєдєв. Він відзначив, що ключовим орієнтиром у даному випадку має стати висока якість підготовки у всіх ланках - і в початковій, і в середній, і у вищій професійній освіті.

"Бізнес-спільнота має формулювати професійне замовлення на майбутніх фахівців. Для цього необхідно завершити розробку професійних стандартів, створити систему обов'язкової суспільно-професійної експертизи, забезпечити ринок праці висококваліфікованими кадрами, які дійсно цікаві ринку і затребувані роботодавцем", - сказав президент.

За його словами, ключовим завданням має стати створення так званих "освітніх ланцюжків" - "ліцей - коледж - вуз", що працюють у безпосередньому контакті з роботодавцями. Говорячи про обсяги фінансування системи освіти в країні, Медвєдєв відзначив, що торік  бюджет цієї області, без урахування приватних внесків, склав 1 трильйон 750 мільярдів рублів.

Як повідомлялося, 26 серпня президент України Віктор Янукович заявив про зниження якості вищої освіти в Україні і закликав скорочувати кількість вузів.

Раніше із заявою про те, що Україні не уникнути оптимізації мережі вищих навчальних закладів, виступив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі