Медвєдєв погодився прийняти допомогу України та Азербайджану у гасінні пожеж в Росії

Поділитися
Президент Росії Дмитро Медвєдєв розпорядився прийняти допомогу інших країн у гасінні пожеж на території Росії. За вказівкою президента два українські літаки Ан-32 і два пожежних вертольоти з Азербайджану будуть використовуватися для гасіння лісових пожеж у Росії, повідомляє прес-служба Кремля.
Президент Росії Дмитро Медвєдєв розпорядився прийняти допомогу інших країн у гасінні пожеж на території Росії. За вказівкою президента два українські літаки Ан-32 і два пожежних вертольоти з Азербайджану будуть використовуватися для гасіння лісових пожеж у Росії, повідомляє прес-служба Кремля. На зустрічі з головою МНС РФ Сергієм Шойгу Медвєдєв зазначив, що йому дзвонили іноземні колеги і пропонували свою допомогу щодо гасіння лісових пожеж, які бушують у РФ. Зі свого боку, Шойгу відзначив, що вважає за доцільне зараз прийняти дві пропозиції - від України про залучення двох літаків Ан-32 і від Азербайджану, який готовий надати два пожежні вертольоти. «Були пропозиції від інших країн, але на цих двох пропоную зупинитися і включити їх до загального плану реагування», - сказав міністр. Таким чином, за його словами, загальна кількість задіяних у гасінні повітряних суден складе 60. «Звичайно, я таку санкцію даю», - сказав Медвєдєв і підписав відповідне розпорядження. «Ми вдячні нашим партнерам, це дорогого коштує», - додав президент РФ. Нагадаємо, що у даний час на території РФ продовжують діяти 529 лісових пожеж, у тому числі 70 значних осередків займання. За час пожежонебезпечного періоду ліквідовано 378 осередків загальною площею більше 127 тисяч гектарів. До гасіння лісових пожеж залучалися більш 155 тисяч осіб та 25 тисяч одиниць техніки, у тому числі 56 літаків і вертольотів. Напередодні президент Медвєдєв оголосив надзвичайну ситуацію у семи суб'єктах РФ, що найбільше страждають від природної та гуманітарної катастрофи. Як повідомило вранці у вівторок, 3 серпня, Мінздоровсоцрозвитку РФ, у результаті природних пожеж загинули 40 людей. Днем раніше повідомлялося про 34 жертви стихії.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі