Медвєдєв: Лукашенко урочисто пообіцяв визнати Абхазію і Південну Осетію

Поділитися
Президент Росії Дмитро Медвєдєв повідомив, що його білоруський колега Олександр Лукашенко пообіцяв визнати незалежність республік Південна Осетія і Абхазія. Про це голова Кремля заявив у вівторок, 3 серпня, відповідаючи на питання журналістів.
Президент Росії Дмитро Медвєдєв повідомив, що його білоруський колега Олександр Лукашенко пообіцяв визнати незалежність республік Південна Осетія і Абхазія. Про це голова Кремля заявив у вівторок, 3 серпня, відповідаючи на питання журналістів. За словами Медвєдєва, Лукашенко про свій намір визнати незалежність двох республік, які Грузія вважає своєю невід'ємною частиною, заявив у присутності керівників низки країн СНД. Коли і яких саме, голова Кремля при цьому не уточнив. «Він сказав: "Я урочисто обіцяю, що я все зроблю за найкоротший час"», - процитував слова свого білоруського колеги Дмитро Медвєдєв. Голова Кремля при цьому уточнив, що визнання Абхазії і Південної Осетії не є самоціллю для Росії. «Ми зацікавлені у тому, щоб їх визнавали. Але це не самоціль. Такого завдання не стояло і не стоїть», - підкреслив Медвєдєв. Нагадаємо, Цхінвалі і Сухумі оголосили про свою незалежність відразу після війни між Грузією і Росією у Південній Осетії в серпні 2008 року. У грудні того ж року самопроголошені республіки звернулися до Мінська з проханням визнати їхню незалежність. Тим не менше, парламент Білорусі відклав розгляд цього питання на невизначений термін. Пізніше президент Олександр Лукашенко заявив, що визнання його країною незалежності самопроголошених республік завадили певні сили у Росії. «У тому, що ми не визнали ще Південну Осетію і Абхазію, на жаль, сам союзник винен ... Комусь у Росії хотілося нас нахилити. Або навпаки хотілося, щоб ми не визнавали незалежність Південної Осетії і Абхазії. Почали нас у центральних ЗМІ, підконтрольних державі, труїти. Мовляв, ми не дали 500 мільйонів і вони не визнали незалежність. Нібито я за гроші повинен визнавати чи не визнавати. Я тоді сказав їм: "Стоп, хлопці, так не буде"», - сказав білоруський президент у жовтні 2009 року. Поки що незалежний статус Абхазії та Південної Осетії, окрім Росії, визнали тільки Нікарагуа, Венесуела і республіка Науру, карликова держава у Мікронезії.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі