МНС Росії: Лісові пожежі завдали збитків на 12 мільярдів рублів

Поділитися
© misterbjerkeca.files.wordpress.com
Затраты, которые министерство чрезвычайных ситуаций России понесло во время тушения лесных пожаров по всей территории РФ и выплат материальной помощи погорельцам, составили порядка 12 миллиардов рублей (порядка 385 миллионов долларов). И это лишь предварительная цифра.
Витрати, які Міністерство надзвичайних ситуацій Росії понесло під час гасіння лісових пожеж по всій території країни, виплат матеріальної допомоги погорільцям, склали близько 12 мільярдів рублів (майже 385 мільйонів доларів). І це лише попередня цифра.«Витрати на подолання існуючих пожеж, підсумовуючи засоби на будівництво будинків і додаткове залучення ресурсів, у тому числі паливо, складають на сьогоднішній день 12 мільярдів рублів», - сказав голова МНС Росії Сергій Шойгу. Остаточна сума, яка включатиме ще і витрати на протипожежні заходи, до яких МНС планує вдатися в області лісового господарства, а також вартість лісу, знищеного пожежами літа 2010 року, буде підрахована дещо пізніше Крім того, Шойгу різко розкритикував постачальників, які в кризисний період завищували ціни на витратні матеріали, без яких гасіння пожеж було б неможливим. За словами чиновника, вже готовий список таких компаній і їм пророкують «великі складнощі» у співпраці з МНС. Нагадаємо, що масштабні пожежі охопили територію Россі в кінці липня. За весь період розгулу стихії вигоріло 884,3 тисяч гектарів лісу, загинуло біля 50 чоловік і згоріло більше 2500 будинків. За даними на 19 серпня, природні пожежі в центральній частині Росії ліквідовані майже повністю. По всій Росії зараз діють 313 пожеж, їх загальна площа складає 11,2 тисяч гектарів. В цілому, відзначають в МНС, чітко простежується тенденція до зменшення кількості пожеж, проте про остаточну ліквідацію вогнищ говорити поки рано.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі