Магера: На місцеві вибори 31 жовтня знадобиться більше мільярда гривень

Поділитися
На проведення чергових місцевих виборів, які заплановано на 31 жовтня, знадобиться понад мільярд гривень, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.
На проведення чергових місцевих виборів, які заплановано на 31 жовтня, знадобиться понад мільярд гривень, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера. «Я не хочу вас лякати, однак це будуть великі витрати і не від хорошого життя - ці витрати можуть бути більше 1 млрд грн», - заявив він на прес-конференції у понеділок. При цьому Магера підкреслив, що зараз діє закон про місцеві вибори старої редакції, а його нова редакція, про яку неодноразово писало «ДТ», ще перебуває на розгляді у комітетах у ході підготовки до другого слухання. «Як тільки законодавець визначиться із тим законом, який буде регулювати проведення місцевих виборів, ми зможемо буквально упродовж декількох днів подати нашу остаточну пропозицію щодо фінансування цих виборів», - заявив заступник голови ЦВК. При цьому він підкреслив, що близько 80% витрат на будь-які вибори складає заробітна плата територіальних членів виборчої комісії і що, згідно із чинним законодавством, вона не може бути нижчою за мінімальну. Магера також заявив, що ЦВК вже здійснює низку заходів із підготовки виборів, однак «говорити про конкретні заходи ЦВК, думаю, було б передчасно», - додав він. Зокрема, за його словами, ЦВК із 2006 року відслідковує проведення всіх позачергових та проміжних виборів, і знає, в яких населених пунктах місцеві вибори відповідно до рішення КС проводитися не будуть. За словами Магери, загалом не будуть проводитися 856 місцевих виборів із близько 20 тисяч. За його словами, після чергових місцевих виборів у 2006 році відбулося 856 позачергових виборів до місцевих рад, причому близько 90% з них були виборами сільських голів. Таким чином, підкреслив заступник голови ЦВК, кількість позачергових і проміжних виборів складає мізерну частину від загальної кількості виборів, які повинні пройти 31 жовтня 2010. Зокрема, не будуть проводитися вибори Тернопільської обласної ради і Київської міської ради та Київського міського голови, наголосив Магера.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі