Литвин: Ухвалення рішення про скасування політичної реформи 2004 року проблематичне

Поділитися
На думку спікера Верховної ради Володимира Литвина, прийняття рішення про скасування політичної реформи 2004 року дуже проблематичне. Про це він заявив у понеділок, 5 липня.
На думку спікера Верховної ради Володимира Литвина, прийняття рішення про скасування політичної реформи 2004 року дуже проблематичне. Про це він заявив у понеділок, 5 липня. Коментуючи заяву міністра юстиції Олександра Лавриновича про можливість проведення у вересні всеукраїнського референдуму щодо скасування політичної реформи 2004 року, Литвин сказав: «Я провів короткі консультації з юристами Верховної Ради і виникає питання - що скасовувати? Тому що сьогодні у нас не закон № 2222, яким були внесені зміни до Конституції України. Сьогодні ми маємо цілісну Конституцію зі змінами та доповненнями. Виникає питання, що ж тоді буде скасовуватися?» "Тут є значна проблема і значна тема для роздумів", - підкреслив спікер. Литвин зазначив, що у нього фізично немає можливості реагувати на такі ініціативи. "Виникне ця проблема у практичній площині - будемо проводити дискусії. Я вважаю, що потрібно діяти ... надзвичайно зважено. А що стосується Конституції, то тут повинні бути хірургічно точні рухи та ініціативи - з урахуванням того, які це може мати наслідки", - підкреслив спікер. Нагадаємо, прийнята наприкінці 2004 року, у розпал "помаранчевої революції" політична реформа передбачала урізання повноважень президента на користь парламенту. Литвин також прокоментував питання про депутатів-сумісників. За словами спікера, він звернеться до суду із цього приводу, як тільки отримає відповідне рішення регламентного комітету. "Мені необхідне рішення комітету із питань регламенту та депутатської етики, і я після цього, у той же день звернуся до суду, - сказав спікер, - Я вважаю, що люди, які перейшли на роботу до виконавчих структур влади, мають визначитися, де їм приємніше працювати: у Верховній Раді України або на інших посадах, які вони займають". Окрім того, за словами голови парламенту, коаліція може поповнитися кількома депутатами. "Мені говорять про те, що є кілька заяв, але я їх не бачив. Кажуть, що стосуються вони жіночої частини парламенту. Я їх не бачив - це та інформація, яку мені надали", - заявив Литвин. У даний час до коаліції входять 260 народних депутатів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі