Литвин прогнозує наступні парламентські вибори у вересні-жовтні 2012 року

Поділитися
© bnp.by
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що наступні парламентські вибори можуть відбутися восени 2012 року. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у суботу, 2 жовтня, в Лівадії.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що наступні парламентські вибори можуть відбутися восени 2012 року. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у суботу, 2 жовтня, в Лівадії.За словами Литвина, у зв'язку з тим, що Рада обиралася на 5 років і якщо дотримуватися положень Конституції у редакції 1996 року, згідно з якими парламентські вибори повинні проводитися навесні, вона не допрацює півроку до закінчення терміну, на який обиралася. Відповідаючи на уточнююче питання, коли саме відбудуться наступні парламентські вибори, Литвин сказав «я вважаю, що це вересень-жовтень 2012 року». Спікер також під час дискусії на Ялтинській щорічній зустрічі в суботу відзначив, що у змінах до Конституції треба чітко зафіксувати, що парламент функціонує 5 років, і на 5 років обираються місцеві органи влади. На думку спікера, це треба передбачити у перехідних положеннях основного закону. Нагадаємо, що КСУ у п'ятницю, 1 жовтня, визнав таким, що не відповідає Конституції України, закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 N2222-IV у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. КСУ відновив чинність Конституції 1996 року і звернувся до органів державної влади з вимогою невідкладно привести українське законодавство у відповідність з Основним законом. Ознайомитися з текстом рішення можна тут. Чинний президент України Віктор Янукович вже заявив про намір змінити законодавство за останні п'ять років.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі