Литвин не виключає кадрових перестановок в уряді цієї осені

Поділитися
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає кадрових перестановок у Кабінеті міністрів цієї осені, про це він заявив в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина» 15 липня.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає кадрових перестановок у Кабінеті міністрів цієї осені, про це він заявив в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина» 15 липня.

«Я не виключаю перестановок в уряді восени цього року з урахуванням того, що завдання дуже складні і для когось вони можуть виявитися непідйомними», - заявив Литвин, але не став деталізувати можливі кадрові призначення.

Коментуючи нещодавню відставку міністра з питань охорони навколишнього природного середовища Віктора Бойка, призначеного до уряду за квотою блоку Литвина, голова Верховної Ради зазначив, що до Мінприроди зараз «дуже великий інтерес» і визначати, хто буде очолювати відомство - прерогатива уряду.

«І слава богу - менше відповідальності. До цього міністерства дуже великий інтерес, і моя позиція була така: хай уряд визначить, хто буде працювати на цій посаді. І це буде підтвердженням того, що для політичної сили, яку я представляю, важливі не посади і квоти, а результат», - заявив Литвин.

При цьому він підкреслив, що ніяких додаткових кадрових преференцій від коаліції після звільнення Бойка, фракція Литвина не отримувала.

Говорячи про останні кадрові перестановки в уряді, голова Верховної Ради, зазначив, що, на його думку, вони цілком логічні, але, що стосується прозорості, «то питання є».

«Звичайно, у кадрових питаннях завжди буде присутньою і політика. Я не бачу тут нічого незвичайного, але вважаю, що публічність під час прийняття рішень зняла б будь-які підстави для конструювання різного роду комбінацій. Часом, коли читаю про причини відставок, мені стає смішно, і я думаю: «Яка у людей багата уява!» А причини у багатьох випадках тривіальні», - переконаний Литвин.

Нагадаємо, що з посади міністра із питань надзвичайних ситуацій 10 липня було звільнено Нестора Шуфрича, виконуючим обов'язки призначено першого заступника Володимира Антонця.

Із посади міністра з питань охорони навколишнього природного середовища 2 липня було звільнено Віктора Бойка. На його місце призначено Миколу Злочевського.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі