Літографія Мунка продана за рекордну суму

Поділитися
На аукціоні Bonhams у Лондоні продано літографію «Мадонна» знаменитого норвезького художника Едварда Мунка. Роботу придбали за 1,25 мільйона фунтів (1,9 мільйона доларів).

На аукціоні Bonhams у Лондоні продано літографію «Мадонна» знаменитого норвезького художника Едварда Мунка. Роботу придбали за 1,25 мільйона фунтів (1,9 мільйона доларів).

Таким чином, «Мадонна» стала найдорожчою літографією, будь-коли проданою на аукціоні у Великобританії. При цьому до початку торгів вартість витвору становила 500-700 тисяч фунтів.

Ім'я покупця літографії не розголошується, відомо тільки, що він зі США. До аукціону витвір розміром 60 на 44 сантиметри близько століття зберігався у приватній колекції і ніде не виставлявся. «Нам надали унікальну можливість продати дивовижне зображення, яке пішло за фантастичну суму», - сказав у зв'язку з цим представник Bonhams Роберт Кінна.

Літографія датована 1895 роком, але відомо, що художник працював над нею ще 7 років, переробляючи її кілька разів.

«Мадонна» стала другим за вартістю твором художника. Інша робота Мунка «Вампір II» була продана в Осло у 2007 році трохи дорожче - за 1,92 мільйона доларів.

За матеріалами: Telegraph, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі