Лісові пожежі у Казахстані: п'ятеро загиблих

Поділитися
У Казахстані під час гасіння лісових пожеж загинули п'ятеро осіб, ще одна людина отримала серйозні травми. Про це повідомляє прес-служба МНС республіки.
У Казахстані під час гасіння лісових пожеж загинули п'ятеро осіб, ще одна людина отримала серйозні травми. Про це повідомляє прес-служба МНС республіки.Більше того, кілька сотень людей евакуйовані у Павлодарській і Східно-Казахстанській областях (обидва регіони межують з Росією). У даний час у гасінні вогню беруть участь близько 450 пожежників і більше сотні добровольців; задіяно понад сто одиниць техніки, включаючи два вертольоти казахського МНС. 8 вересня Казахстан дозволив авіації МНС Росії гасити пожежі у прикордонних з Росією районах. За даними Управління інформації МНС Росії, для гасіння пожеж будуть задіяні літак-амфібія Бе-200, два вертольоти Мі-26, два вертольоти Мі-8 і два літаки Іл-76, що забезпечені водозливним пристроєм, які були скеровані до Алтайського краю з Москви. Як повідомлялося раніше, космічні фотознімки демонструють, що на території Казахстану у прикордонних з Росією районах діють чотири вогнища природних пожеж площею до двох тисяч гектарів кожен. Роботи із гасіння пожеж на території Казахстану поки не проводяться, гасіння вогню почнеться тільки у світлий час доби. Поширенню вогню сприяє температура повітря 31-33 градуси, а також пориви вітру, які досягають 28 метрів секунду. Нагадаємо, у РФ на початку вересня також поновилися масштабні лісові пожежі. Вогонь охопив три області - Саратовську, Самарську і Волгоградську. Рятувальники побоюються, що він пошириться і на сусідні регіони. Більше 500 будівель, у тому числі 380 житлових, згоріли у Волгоградській області в результаті пожеж, що спалахнули через обриви ліній електропередачі.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі