Лавров: Розширення НАТО - анахронізм

Поділитися
Блоковий підхід у сучасному світі є анахронізмом, а розширення НАТО "всупереч усьому" не відповідає сучасним реаліям, вважає глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Блоковий підхід у сучасному світі є анахронізмом, а розширення НАТО "всупереч усьому" не відповідає сучасним реаліям, вважає глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Сьогодні потрібно не паркани переставляти, а послідовно знімати перешкоди для співпраці з усіма, забезпечувати рівні гарантії безпеки всіх держав незалежно від їхнього військово-політичного статусу", - йдеться у статті Лаврова в журналі "Итоги".

Глава МЗС додав, що "навряд чи відповідає сучасним реаліям лінія на безперервне розширення НАТО "всупереч усьому".

Він додав, що базові принципи зовнішньої політики Росії полягають у прагматизмі, відкритості, багатовекторній дипломатії і неконфронтаційному просуванні національних інтересів.

"Наша заклопотаність окремими аспектами діяльності НАТО чесно визначена в наших доктринальних документах", - зазначає у своїй статті міністр.

Лавров вважає, що така відкритість необхідна для взаємної довіри, на основі чого можна будувати спільне майбутнє. При цьому, додає міністр, Росія не розглядає НАТО як загрозу для своєї безпеки.

У той же час, на думку глави МЗС, "блоковий підхід у сучасному світі - анахронізм, який не дає реалізувати наявні можливості для спільного зміцнення нашої спільної неподільної безпеки".

Нагадаємо, американські законодавці вимагають від президента США Барака Обами, щоб він переглянув відносини з РФ. Про це йдеться в заяві впливового представника нижньої палати Конгресу США від республіканців Ілеани Рос-Лехтінен.

За словами Рос-Лехтінен, після жорстоких нападів на журналістів у Росії президентові Бараку Обамі варто ще раз подумати про правильність оголошеної ним політики «перезавантаження».

За матеріалами «Итогов»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі