Кримський парламент призначив вибори в автономії на 31 жовтня

Поділитися
Кримський парламент призначив чергові вибори депутатів до Верховної Ради автономії на 31 жовтня 2010 року. У середу, 4 серпня, на позачерговій сесії Верховної Ради Автономної Республіки Крим за це рішення проголосувало 74 депутати і 4 проти із 90, що взяли участь у голосуванні.
Кримський парламент призначив чергові вибори депутатів до Верховної Ради автономії на 31 жовтня 2010 року. У середу, 4 серпня, на позачерговій сесії Верховної Ради Автономної Республіки Крим за це рішення проголосувало 74 депутати і 4 проти із 90, що взяли участь у голосуванні. Окрім того, своїм рішенням Верховна Рада Криму запропонувала республіканським організаціям політичних партій у Криму, представленим у Верховній Раді України поточного скликання, не пізніше, ніж за 49 днів до дня виборів подати кандидатури до складу виборчої комісії Криму, у порядку, встановленому статтею 22 закону України про вибори депутатів до Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Також парламент доручив Постійній комісії Верховної Ради Криму мандатній, з депутатської етики, організації роботи Верховної Ради і засобів масової інформації підготувати проект рішення кримського парламенту про затвердження складу виборчої комісії Криму, з урахуванням пропозицій, що надійшли від республіканських організацій політичних партій в Криму. Своїм рішенням кримський парламент рекомендував міським та районним радам Криму до 1 вересня 2010 року внести пропозицію до кримського парламенту щодо загального складу (кількості депутатів) міських районних рад, які визначаються відповідно до вимог ст.16 закону України про місцеві вибори. Окрім того, парламент доручив постійній комісії кримського парламенту з місцевого самоврядування і адміністративно-територіальних питань підготувати проект рішення Верховної Ради Криму про загальний склад (кількість депутатів міських і районних рад у Криму з урахуванням пропозицій, що надійшли від міських та районних рад). З 2006 року вибори до рад усіх рівнів проходять за пропорційною системою. Однак, згідно з прийнятим Верховною Радою законом, місцеві вибори 31 жовтня цього року пройдуть за змішаною системою, мажоритарно-пропорційною. Найбільшу кількість нарікань серед українських політиків викликала норма закону, яка передбачає право висування кандидатів на місцевих виборах місцевим партійним організаціям за умови, якщо така парторганізація зареєстрована не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів. Дана норма, як раніше писало «ДТ», обмежує доступ до виборів політичних сил нової хвилі, які стали розвиватися в останні рік-півтора.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі