Конфлікт між Пекіном і Осло через вручення Нобелівської премії миру набирає обертів

Поділитися
© varfolomeev.livejournal.com
Дипломатичний конфлікт між Пекіном і Осло через вручення Нобелівської премії миру китайському дисиденту Лю Сяобо, який e даний час знаходиться у в'язниці, набирає обертів. У понеділок, 11 жовтня, влада КНР без пояснення причин скасувала заплановану зустріч із міністром риболовної промисловості Норвегії.
Дипломатичний конфлікт між Пекіном і Осло через вручення Нобелівської премії миру китайському дисиденту Лю Сяобо, який e даний час знаходиться у в'язниці, набирає обертів. У понеділок, 11 жовтня, влада КНР без пояснення причин скасувала заплановану зустріч із міністром риболовної промисловості Норвегії.Про це повідомив представник уряду цієї скандинавської країни Магнус Хонде. За його словами, у понеділок до КНР прибула міністр риболовної промисловості Норвегії Лізбет Берг-Хансен. У середу у неї була запланована зустріч з китайським колегою. Однак переговори без пояснення причин було скасовано. Нагадаємо, конфлікт між Осло і Пекіном почався після того, як Норвезький Нобелівський комітет оголосив ім'я лауреат премії миру. Ним став китайський дисидент Лю Сяобо. Зараз він відбуває 11-річний тюремний термін за «підбурювання до скидання державної влади». Лю Сяобо був затриманий у 2008 році після «Хартії 08» - маніфесту китайської інтелігенції на підтримку загальних прав людини. Вирок йому був винесений рік по тому. Пекін засудив рішення Нобелівського комітету. Окрім того, китайський МЗС викликав для пояснень норвезького посла. Однак, багато світових лідерів, Євросоюз та правозахисних організацій закликали Пекін звільнити Лю Сяобо.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі