Компанія British Petroleum шукає інвестора для захисту від поглинання

Поділитися
Британська компанія British Petroleum розпочала пошук стратегічного інвестора, щоб зберегти свою незалежність через загрозу спроб можливого поглинання. Про це у понеділок, 5 липня, повідомило агентство Reuters із посиланням на британські ЗМІ.
Британська компанія British Petroleum розпочала пошук стратегічного інвестора, щоб зберегти свою незалежність через загрозу спроб можливого поглинання. Про це у понеділок, 5 липня, повідомило агентство Reuters із посиланням на британські ЗМІ.За даними однієї з британських газет, фінансові експерти компанії намагаються зацікавити конкуруючі нафтові групи і суверенні фонди пакетом акцій BP розміром 5-10% за ціною до 6 млрд фунтів стерлінгів (9,1 млрд дол.) Претендентами на пакет акцій називають нафтових гігантів ExxonMobil, Total і Royal Dutch Shell. Інформоване джерело газети з Абу-Дабі також повідомило, що на долю компанії можуть вплинути близькосхідні інвестори шляхом купівлі ключових активів BP. Нагадаємо, що нафтова компанія втратила більше половини своєї ринкової вартості, коли після аварії на морській нафтовій платформі розпочався витік нафти у Мексиканську затоку. За твердженням газети, пропозиції з регіону вже надійшли радникам BP у Лондоні. Тим часом, витрати BP на ліквідацію наслідків аварії в Мексиканській затоці продовжують рости. Сума витрачених коштів уже перевищила 3 млрд дол. Загалом компанія витратила 3,12 млрд дол, що включає в себе витрати на усунення витоку з аварійної свердловини, збір нафти, що розлилася і буріння так званих похилих свердловин, а також спеціальні гранти прибережним американським штатам, виплати за судовими позовами і відшкодування витрат федерального уряду США по аварії. Відомо, що на адресу BP на сьогоднішній день надійшло вже 95 тис. судових позовів. Із них шляхом грошових виплат компанія врегулювала 47 тис., скерувавши на їхнє погашення 147 млн дол. Нагадаємо, раніше BР планувала принадити $ 50 млрд для покриття витрат на ліквідацію розливу нафти. Перший етап плану - розміщення облігацій обсягом $ 10 млрд, після чого компанія передбачала взяття позик на суму $ 20 млрд.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі