Коморовський сподівається на зміцнення відносин з Німеччиною та Францією

Поділитися
Президент Польщі Броніслав Коморовський сподівається, що співпраця в рамках Веймарського трикутника допоможе зміцнити позиції Польщі в ЄС. Про це він заявив у своєму першому після вступу на посаду великому інтерв'ю польському аналітичному тижневику "Politika".
Президент Польщі Броніслав Коморовський сподівається, що співпраця в рамках Веймарського трикутника допоможе зміцнити позиції Польщі в ЄС. Про це він заявив у своєму першому після вступу на посаду великому інтерв'ю польському аналітичному тижневику "Politika". За словами президента Польщі, одним з інструментів, який може посилити позиції республіки в Європі, є Веймарський трикутник. "Пожвавлення співпраці в трикутнику між Польщею, Німеччиною і Францією, яка не розвивалася під час мого попередника, я вважаю одним із найважливіших завдань", - сказав Коморовський. Коморовський, який менше двох тижнів офіційно займає посаду голови держави, зазначив, що вже зустрічався з президентами Литви та Чехії. "Але першим офіційним місцем візиту, звичайно, буде Брюссель, щоб показати, що майбутнє Польщі - це в першу чергу членство в Європейському Союзі", - підкреслив він. При цьому він згадав про надію нормалізувати відносини з РФ. "Не приховую, що моєю мрією, хоча і певним ризиком, є поглиблення згоди у відносинах з Росією, які могли б перерости у щось більш постійне", - сказав Коморовський. Він також додав, що запросив Президента РФ Дмитра Медвєдєва до Варшави. Нагадаємо, Броніслав Коморовський приніс присягу і офіційно прийняв повноваження голови держави 6 серпня 2010 року.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі