Коморовський офіційно вступив на посаду президента Польщі

Поділитися
У п'ятницю, 6 серпня, Броніслав Коморовський у стінах парламенту Польщі приніс присягу і офіційно прийняв повноваження голови держави.
У п'ятницю, 6 серпня, Броніслав Коморовський у стінах парламенту Польщі приніс присягу і офіційно прийняв повноваження голови держави. Церемонія інавгурації розпочалася з хвилини мовчання на честь колишнього президента Леха Качинського та інших жертв авіакатастрофи під Смоленськом, що сталася у квітні цього року. Потім Коморовський приніс присягу, тримаючи руку на Біблії, закінчивши її традиційними словами: «Хай допоможе мені Бог». У своїй інавгураційній промові він пообіцяв зробити все, щоб не розчарувати очікування поляків. Коморовський нагадав, що за його опонента - Ярослава Качиньського - на президентських виборах проголосували майже вісім мільйонів осіб. «Я буду намагатися працювати так, щоб заслужити їхнє розуміння і подяку», - зазначив він. Коморовський також повідомив, що свої перші закордонні поїздки він здійснить до Брюсселя, Парижа і Берліну, оскільки відносини Польщі з Францією і Німеччиною є ключовими. Він також зазначив, що має намір налагодити відносини з Росією, які були зіпсовані за попереднього голови держави. Коморовський також подякував всім присутнім на церемонії. «Важко приховати своє хвилювання, коли у такий момент знаходишся у місці, де пульс польської демократії. Дякуємо всім, хто зі мною і моєю родиною переживав цей момент у Сеймі і в польських будинках, - сказав він. - Інавгурація президента - свято польської державності та демократії, у ньому повинні взяти участь кожен поляк і полька». Останню фразу польські ЗМІ вже оцінили як випад на адресу Ярослава Качиньського, який не прийшов на церемонію. Після смерті Леха Качиньського у квітні 2010 року Коморовський як спікер польського Сейму став виконуючим обов'язки президента країни. Перший тур позачергових виборів президента відбувся 20 червня, проте жоден з кандидатів не зміг подолати 50-процентний бар'єр. У другому турі кандидат від правлячої партії «Громадянська платформа» Броніслав Коморовський набрав 53,01%. Ярославу Качинському свої голоси віддали 46,99% тих, хто прийшов на дільниці поляків.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі