Клінтон: США будуть домагатись «деокупації» Грузії

Поділитися
Територія Грузії окупована Росією і США ніколи із цим не погодяться. Як повідомляє "Грузія Online", про це заявила держсекретар США Гілларі Клінтон під час зустрічі з лідерами жіночих організацій у національній бібліотеці Грузії.
Територія Грузії окупована Росією і США ніколи із цим не погодяться. Як повідомляє "Грузія Online", про це заявила держсекретар США Гілларі Клінтон під час зустрічі з лідерами жіночих організацій у національній бібліотеці Грузії."Ми не змиримося із таким станом справ і будемо домагатися деокупації Грузії, і народ Грузії повинен послідовно добиватися своєї територіальної цілісності і свободи", - сказала Клінтон. "Грузія продовжує залишатися маяком демократії і сьогодні у країни є шанс повторити "золоту епоху" розвитку Грузії за цариці Тамари. Для цього необхідне безумовне продовження реформ", - зазначила держсекретар. Клінтон буде у Тбілісі всього декілька годин, але має намір зустрітися із офіційними особами, опозицією, а також представниками громадських організацій. За словами експертів, держсекретар США зробить особливий наголос на тому, що перезавантаження стосунків між Росією та США жодним чином не позначиться на подальшому партнерстві Вашингтона і Тбілісі. Президент Росії підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії у кінці серпня 2008 року, незабаром після закінчення військових дій. Незалежний статус двох республік із того часу, окрім Росії, визнали тільки Нікарагуа, Венесуела і республіка Науру, карликова держава у Мікронезії. Як повідомляли ЗМІ, з усіма цими країнами Росія одночасно підписала угоди про надання великих кредитів. Усі інші держави світу, а також офіційний Тбілісі як і раніше вважають Південну Осетію і Абхазію частиною Грузії, окупованою російськими військами. За останній тиждень Гілларі Клінтон відвідала Україну, Азербайджан і Вірменію. Напередодні, під час візиту до Кракова, держсекретар США заявила, що влада Росії затискає у "сталеві лещата" громадських активістів, які прагнуть розвитку демократії. "У Росії, хоча ми й схвалюємо заяву президента Медведєва про верховенство закону, правозахисників і журналістів вбивають та фактично жодне із цих вбивств не розкрито", - заявила Клінтон. Під час візиту до Києва Клінтон висловила заклопотаність станом свободи слова в Україні. «США і далі будуть обговорювати із лідерами України ті питання, які нас турбують. Серед них - свобода слова і свобода зборів», - сказала вона.

За матеріалами Грузия Online

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі