Київрада не відправила Довгого у відставку

Поділитися
На ранковому засіданні 15 липня Київрада відмовилася розглядати відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За внесення цього питання до порядку денного проголосували лише 19 депутатів.

На ранковому засіданні 15 липня Київрада відмовилася розглядати відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За внесення цього питання до порядку денного проголосували лише 19 депутатів.

"Зазначена пропозиція набрала аж 19 голосів ... Я вважаю, що на цьому питання моєї відставки завершено", - заявив Довгий.

Він також зазначив, що дізнався про ініціативу фракції БЮТ щодо своєї відставки у середу зі ЗМІ і поставив її на розгляд першим питанням.

Фракція БЮТ у Київраді на засіданні фракції у середу, 14 липня вирішила ініціювати висловлення недовіри київському міському голові Леоніду Черновецькому та відставку секретаря міськради Олеся Довгого.

"Черновецький ніколи не виконував покладених на нього обов'язків. За роки його управління містом столиця не отримала нічого, окрім збільшення бюджетної заборгованості, окозамилювання щорічними роздутими бюджетами та їх невиконання", - заявила лідер фракції Тетяна Меліхова.

Вона також додала, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради із розслідування порушень посадовими особами КМДА довела численні порушення у роботі київської влади, у тому числі зловживання у земельній сфері.

Секретар Київської міської ради Олесь Довгий також заявив, що проти депутатів столичної міськради не було порушено жодної кримінальної справи.

"Офіційно заявляю, що на сьогоднішній день ніякої інформації, яка б підтверджувала порушення будь-якої кримінальної справи стосовно будь-якого депутата Київради, не надходило - таким чином, жодна справа не порушувалася", - заявив Довгий на сесії Київради у четвер.

За його словами, це стосується в тому числі і депутатів Київради, членів фракції "Блок Леоніда Черновецького", голови і секретаря профільної земельної комісії Олексія Євлаха та Сергія Кримчака.

Як повідомлялося, раніше член комісії Київради із питань правопорядку, регламенту і депутатської етики Валерій Карпунцов повідомив, що у п'ятницю 9 липня проводилися слідчі заходи в комісії із земельних відносин, містобудування й архітектури, головою якої є Євлах, секретарем - Кримчак. "Наскільки мені відомо з різних джерел, спочатку було вилучення документів у Київземі, а наступного дня вже у Євлаха", - зазначив Карпунцов.

У той же час, 12 липня в Управлінні СБУ у Києві інформацію про затримання Євлаха і Кримчака не підтвердили.

Нагадаємо, що у четвер, 15 липня, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський повідомив газеті «Сегодня» що начальник управління Київради із питань землекористування та містобудування Світлана Макєєва зараз перебуває за кордоном і оголошена в розшук, а колишній заступник голови КМДА Денис Басс накивав п'ятами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі