Китай продовжує скуповувати держборг США

Поділитися
Китай продовжує нарощувати вкладення в боргові зобов'язання США - treasuries. При цьому китайські економісти стверджують, що ця тенденція не змінить загальної стратегії КНР щодо диверсифікації свого пакету закордонних держоблігацій.
Китай продовжує нарощувати вкладення в боргові зобов'язання США - treasuries. При цьому китайські економісти стверджують, що ця тенденція не змінить загальної стратегії КНР щодо диверсифікації свого пакету закордонних держоблігацій.Китай залишається найбільшим власником американських treasuries. Згідно з інформацією, опублікованою в понеділок американським мінфіном, у серпні частка КНР у державному борзі США зросла до $868,4 мільярда, що на $21,7 мільярда більше у порівнянні з липнем цього року. Однак це менше, ніж вересневий показник 2009 року, коли Китай тримав частку в розмірі $938,3 мільярда. На початку 2010 року Китай володів найбільшими частками держоблігацій Японії і Південної Кореї. Але вкладення нових коштів у держборг США і продаж японських активів викликали спекуляції з приводу відмови КНР від диверсифікації своїх іноземних вкладень, загальна сума яких становить $2,45 трильйона. У серпні Китай знизив свою участь в державному борзі Японії на $24,5 мільярда. Це був найбільший одноразовий продаж починаючи з 2005 року. «Зміни китайської частки в боргових зобов'язаннях США протягом одного місяця означають лише вигідне інвестиційне рішення, засноване на короткостроковому баченні економічної ситуації», - сказав в інтерв'ю газеті «China Daily» головний економіст «UBS Securities» в Китаї Ван Тао. Це не є показником відмови диверсифікації іноземних вкладень, додав він. У довгостроковій перспективі Китаю доведеться знизити свою участь в державному борзі США, вважає фахівець. Наприклад, під час свого візиту до Європи прем'єр КНР Вень Цзябао висловив зацікавленість в купівлі держоблігацій Греції. Китайські аналітики вважають, що диверсифікація колосальних вкладень КНР на користь боргових зобов'язань країн, з якими у неї міцні торговельні зв'язки, це найбільш правильне рішення. За даними мінфіну США, у серпні продажі treasuries зросли до $117,1 мільярда, що на 30 мільярдів більше ніж у липні. Це найвище зростання з листопада минулого року.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі