Киргизстан просить Україну видати Батирова

Поділитися
Киргизстан направив до України запит на видачу Кадиржана Батирова - лідера узбецької громади міста Джалал-Абад, який обвинувачується в організації масових безладів і закликах до міжнаціональної ворожнечі.

Киргизстан направив до України запит на видачу Кадиржана Батирова - лідера узбецької громади міста Джалал-Абад, який обвинувачується в організації масових безладів і закликах до міжнаціональної ворожнечі.

У генпрокуратурі Киргизстану вважають, що Батиров, який залишив країну невдовзі після кривавих міжетнічних зіткнень, у даний момент знаходиться в Києві.

Бішкек просить владу України видати Батирова. У генеральній прокуратурі Киргизстану вважають, що він знаходиться в Києві.

«Батиров і раніше знаходився у міжнародному розшуку. Після того, як лінії Інтерполу стало відомо, що він знаходиться у місті Києві, до України, Генпрокуратурою був направлений запит на видачу Кадиржана Батирова для притягнення до кримінальної відповідальності», - заявив співробітник прес-служби Генпрокуратури Киргизстану Кубаничбек Сабиров.

Генпрокуратура Киргизстану висунула проти Батирова звинувачення у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів - організації масових заворушень, сепаратизмі та закликах до міжнаціональної ворожнечі, а також у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї.

Зіткнення представників киргизької і узбецької общин тривали в Оші з 11 по 16 червня. Також безлади були зафіксовані у місті Джалалабад. За офіційними даними, під час зіткнень загинули 356 осіб. В Оші 80 людей було викрадено. 25 з них звільнено, 28 знайдено мертвими. Багато людей в результаті безладів позбулися житла - їхні будинки розграбували і спалили.

Незабаром після кривавих сутичок на півдні Киргизстану тимчасовий уряд звинуватив оточення поваленого президента Курманбека Бакієва та лідерів національно-культурних центрів в організації заворушень. Обвинувачені сторони повністю заперечують свою причетність.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі