Карзай заявляє, що отримує «прозору» допомогу від Ірану

Поділитися
Президент Афганістану Хамід Карзай підтверджує, що його адміністрація отримує від Ірану готівку в сумі від 700 до 975 тисяч доларів на рік на свою діяльність.
Президент Афганістану Хамід Карзай підтверджує, що його адміністрація отримує від Ірану готівку в сумі від 700 до 975 тисяч доларів на рік на свою діяльність.Сьогодні в Кабулі Карзай зауважив, що йдеться про «офіційну» і «прозору» допомогу. За словами афганського президента, його адміністрація отримує таку допомогу не лише від Ірану, а й від інших держав. Напередодні газета New York Times повідомила про задокументований факт передачі іранськими представниками значної суми грошей голові адміністрації Хаміда Карзая. Газета припустила, що мета дій Ірану – завоювати довіру чиновників і цим закріпити свої позиції в Афганістані. За інформацією видання, посол Ірану в Кабулі, Федан Хуссейн Малікі, є великим другом начальника канцелярії Карзая Умара Даудзая. Як стверджують очевидці, кілька разів посол передавав Даудзаю «великі пластикові конверти, набиті євро». Випадки передачі готівки були зафіксовані навіть у президентському літаку Карзая. Під час візиту до Кабула на початку цього року президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, за свідченням службовців кабульської резиденції, привіз дві скрині з грошима, які також були передані Даудзаю.

За матеріалами „Радіо Свобода”, Росбалту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі