Картину британського художника Тернера продано у Лондоні за рекордну суму

Поділитися
Картина пейзажиста XIX століття Вільяма Тернера «Сучасний Рим - Кампо Ваччіно» 7 липня була продана на аукціоні в Лондоні за 27,7 млн фунтів (45,1 млн доларів). Це найбільша сума, сплачена будь-коли за витвори знаменитого британського художника.

Картина пейзажиста XIX століття Вільяма Тернера «Сучасний Рим - Кампо Ваччіно» 7 липня була продана на аукціоні в Лондоні за 27,7 млн фунтів (45,1 млн доларів). Це найбільша сума, сплачена будь-коли за витвори знаменитого британського художника.

До початку торгів, що пройшли у Лондоні в аукціонному домі Sotheby's увечері 7 липня, картину Тернера, написану 1839 року, передбачалося продати за 12-18 млн фунтів стерлінгів (18 - 27 млн дол).

Останні 130 років «Сучасний Рим» зберігався у приватній колекції. На аукціон картину виставив нащадок графа Росбері. «Сучасний Рим» було придбано його сім'єю ще у 1878 році.

За полотно боролися шість покупців, однак про те, хто став переможцем торгів, не повідомляється.

«Робота Тернера ... досягла неймовірного і цілком заслуженого результату, ця захоплююча картина демонструєтворчість  Тернера у найкращому її прояві, і вона відповідає всім вимогам колекціонерів - відрізняється якістю, чудовим станом, достовірністю походження і вона раніше не потрапляла на ринок», - зазначив заступник керівника Sotheby's Девід Мур-Гуїн.

Раніше найдорожчою роботою Тернера, коли-небудь продавалася на аукціонах, вважався «Вид на Джудекка і церкви Мадонна делла Салюта і Сан-Джіорджіо». У квітні 2006 ця картина була продана на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за 23,7 млн фунтів (35,8 млн доларів).

У числі інших найбільш дорогих лотів, проданих у рамках аукціону Sotheby's «Старі майстри і британський живопис», виявилася робота Пітера Брейгеля Молодшого «Кермесса і танці навколо травневої жердини». Картину куплено за 2,5 млн фунтів (3,7 млн дол) стерлінгів за естімейту в 2,2-2,6 млн фунтів. Ще одна робота цього ж художника - «Весільний бенкет» - продана на Sotheby's за 1,6 млн фунтів (2,4 млн дол) за попередньої оцінки у 900 тисяч - 1,3 млн фунтів.

До трійки найбільш дорогих лотів торгів увійшов також портрет художника Яна Лівенса. Картина голландського живописця продана за 2,5 млн фунтів стерлінгів (3,7 млн дол) за естімейту в 2-3 млн фунтів стерлінгів.

Загалом на аукціон було виставлено 57 лотів, 39 із них були продані. Сумарна виручка торгів перевищила 53480000 фунтів стерлінгів (80,7 млн дол).

Нагадаємо, що 6 липня аукціон «Старі Майстри і мистецтво XIX століття» провів будинок Christie's. Найдорожчим лотом стала картина Пітера Пауля Рубенса «Полководець, який споряджаються у битву», що належала родичам принцеси Діани. Полотно куплено за 9 млн фунтів стерлінгів (13,5 млн дол). Усього на торгах було продано лоти на загальну суму у 42,3 млн фунтів стерлінгів (63,8 млн дол).

За матеріалами: Бі-Бі-Сі, Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі