Кабмін відмовив Криму у випуску облігацій внутрішньої позики через домовленості з МВФ

Поділитися
Кабінет міністрів України відмовив Криму у випуску облігації внутрішньої позики на суму 400 мільйонів гривень. Таке рішення було ухвалено у зв'язку з вимогою Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив кримський прем'єр Василь Джарти у середу, 4 серпня.
Кабінет міністрів України відмовив Криму у випуску облігації внутрішньої позики на суму 400 мільйонів гривень. Таке рішення було ухвалено у зв'язку з вимогою Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив кримський прем'єр Василь Джарти у середу, 4 серпня. «Це рішення Міжнародного валютного фонду, тому що дані кошти будуть покладатися на дефіцит бюджету України», - сказав Джарти. Водночас, відзначив він, Крим зможе отримати кошти на відродження і стабілізацію роботи підприємства «Кримтролейбус». Раніше на це планувалося витратити кошти, отримані від випуску облігацій внутрішньої позики. За словами Джарти, «прийнято рішення частину грошей виділити зі стабілізаційного фонду центрального бюджету України та залучити їх на придбання Кримом тролейбусів у цьому році». «Тендер вже оголошено. Я думаю, у кінці серпня перша закупівля тролейбусів буде проводитися», - повідомив він Джарти відзначив, що на цей рік зі стабілізаційного фонду планується виділити Криму 140 мільйонів гривень. За його словами, це сума, яка дозволить не тільки закупити тролейбуси, а й організувати їхнє складання в автономії. Окрім того, як зазначив Джарти, на наступний рік Криму також буде заплановано виділення коштів для відродження роботи підприємства «Кримтролейбус». У травні поточного року Верховна рада Криму затвердила бюджет Криму на 2010 рік, в ньому було передбачено випуск облігації внутрішньої позики на суму 400 мільйонів гривень. Раніше повідомлялося, що Мінфін вже відмовив Черкасам, Запоріжжю, Харкову у випуску облігацій, аргументуючи це домовленостями з МВФ. Нагадаємо, рада керівників МВФ ухвалила надання Україні 29-місячної стабілізаційної кредитної лінії stand by у розмірі 10 млрд SDR (відповідає приблизно $15,15 млрд). 12,5% цієї суми - $1,89 млрд Україна вже отримала. Виділення решти коштів буде відбуватися після щоквартальних переглядів.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі