Кабмін відклав реформу місцевих бюджетів

Поділитися
Кабінет Міністрів України прийняв рішення відстрочити реформи у сфері місцевих бюджетів. Відповідне розпорядження № 1467-р було розміщено у п'ятницю, 23 липня, на сайті уряду.
Кабінет Міністрів України прийняв рішення відстрочити реформи у сфері місцевих бюджетів. Відповідне розпорядження № 1467-р було розміщено у п'ятницю, 23 липня, на сайті уряду.Документ, який вносить зміни до Концепції реформування місцевих бюджетів, був підписаний прем'єр-міністром Миколою Азаровим 21 липня. Згідно з прийнятими змінами, проведення реформ у сфері місцевих бюджетів відстрочено із 2011 до 2014 року. Окрім цього, Кабмін виключив з Концепції абзац, яким пропонувалося створення фондів регіонального розвитку. Також із 2011 до 2014 року відстрочено «подальше удосконалення бюджетного та податкового законодавства з метою зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування у середньостроковій перспективі, що забезпечує цілісність, послідовність і стабільність державної фінансової політики у сфері місцевих бюджетів». Спочатку Концепція реформування місцевих бюджетів, яку прийняв уряд Віктора Януковича в 2007 році, була спрямована на проведення у період до 2011 року реформ у сфері місцевих бюджетів «для підвищення конкурентоспроможності регіонів, забезпечення їх сталого розвитку, високої продуктивності виробництва та зайнятості населення». Однією з програмних тез кандидата у президенти України Віктора Януковича на виборах 2010 року було розширення повноважень місцевих рад та реформування міжбюджетних взаємовідносин на користь місцевого самоврядування.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі