Ізраїль перекидає війська до кордону з Ліваном

Поділитися
У середу, 4 серпня, ізраїльська армія (ЦАХАЛ) розпочала перекидання військових частин і бронетехніки до кордону з Ліваном, де напередодні зчинилася стрілянина, у результаті якої загинули солдати з обох сторін. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У середу, 4 серпня, ізраїльська армія (ЦАХАЛ) розпочала перекидання військових частин і бронетехніки до кордону з Ліваном, де напередодні зчинилася стрілянина, у результаті якої загинули солдати з обох сторін. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Інженерні частини ізраїльської армії також розпочали зведення додаткових укріплень навпроти сектору, де мав місце інцидент. При цьому, як зазначила офіційна радіостанція ЦАХАЛу, «скерування підкріплень до кордону має стати явним сигналом ліванському уряду».

Тим часом, вища рада оборони Лівану, яка зібралася у середу за головуванням президента країни Мішеля Сулеймана, прийняла звернення до народу і збройних сил, в якому висловлюється рішучість «відбити віроломний ізраїльський напад, незважаючи на жертви».

При цьому армії віддано наказ перебувати у стані підвищеної боєготовності, відзначає агентство.

Стрілянина на ізраїльсько-ліванському кордоні відбулася у вівторок, 3 серпня. У результаті були втрати з обох сторін. Так, за останніми даними, у ході перестрілки було вбито трьох ліванських солдатів і одного ізраїльського.

Що стало причиною інциденту, поки точно не відомо. Ліванська сторона повідомила, що ізраїльські солдати перетнули кордон країни, після чого по ним був відкритий вогонь.

У той же час в Ізраїлі озвучили іншу версію інциденту. За даними місцевих військових, кілька солдатів інженерних військ наблизилися до лінії кордону, щоб встановити тут відеокамери. Однак по ним раптово був відкритий вогонь з ліванського боку.

Тим часом, миротворчий контингент ООН в Лівані (ТСООНЛ) вже виступив із заявою, згідно з якою ізраїльські військовослужбовці перебували на своїй території.

Нагадаємо, після лівансько-ізраїльської війни 2006 відносини між країнами залишаються натягнутими. У прикордонних районах регулярно фіксуються ракетні удари - в основному, по ненаселеним районам. Також Ліван неодноразово заявляв про арешт ізраїльських шпигунів. Тим не менше, сутички між військовими трапляються рідко.

Раніше Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що побоюється нової ізраїльсько-ліванської війни, яка може мати катастрофічні наслідки. Він сказав, що обидві сторони порушили резолюцію Ради безпеки ООН щодо припинення вогню.

За матеріалами: CNN, NEWSru.co.il

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі