Ізраїль отримав право не допускати інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об'єкти

Поділитися
У МАГАТЕ не ухвалили резолюцію, що закликає Ізраїль приєднатися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Тель-Авів, будучи членом МАГАТЕ, відмовляється від участі у ДНЯЗ.
У МАГАТЕ не ухвалили резолюцію, що закликає Ізраїль приєднатися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Тель-Авів, будучи членом МАГАТЕ, відмовляється від участі у ДНЯЗ.Проти резолюції був поданий 51 голос, за - 46, ще 23 утрималися. Резолюція, що вимагає від Ізраїлю приєднатися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї і поставити свої ядерні об'єкти під контроль інспекторів МАГАТЕ, активно просувається на 54-й щорічній конференції країн-членів МАГАТЕ Лігою арабських держав. Дипломати США та Ізраїлю намагаються зняти проект резолюції з порядку денного. Минулого тижня у цих зусиллях до них приєднався і Євросоюз. Єврейська держава із 70-х років минулого століття проводить «політику невизначеності» в ядерній сфері, вважаючи її дієвим чинником стримування. Вона полягає у тому, що Ізраїль офіційно не визнає, але й не заперечує наявності у себе ядерної зброї. Напередодні Єгипет різко засудив офіційну відмову Ізраїлю підписати Договір про нерозповсюдження ядерних озброєнь.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі