Ізраїль не впустить ліванські судна до Сектору Газа

Поділитися
Ізраїль попередив, що не пропустить з Лівану до Сектору Газа судна, що прямують до цієї палестинської території, що знаходиться під управлінням ХАМАСу, повідомляє у п'ятницю, 23 липня, «Голос Америки».

Ізраїль попередив, що не пропустить з Лівану до Сектору Газа судна, що прямують до цієї палестинської території, що знаходиться під управлінням ХАМАСу, повідомляє у п'ятницю, 23 липня, «Голос Америки».

Посол Ізраїлю в ООН Габріела Шалев повідомила у листі, що єврейська держава залишає за собою право «використовувати всі необхідні кошти» для запобігання прориву морської блокади.

Дане попередження оприлюднено через кілька годин після того, як Президент Ізраїлю Шимон Перес (на фото) заявив, що антиізраїльські настрої в ООН зіграли свою роль у засудженні його країни після захоплення турецького судна у травні, що призвело до людських жертв.

Шимон Перес також заявив, що світ перебуває не в руках Ізраїлю, додавши, що ізраїльська блокада Гази буде знята негайно, якщо атаки терористів на його країну припиняться.

Нагадаємо, у травні ізраїльський спецназ убив дев'ять пропалестинських активістів, що знаходилися на борту флотилії, яка намагалася прорвати ізраїльську блокаду Гази і доставити гуманітарні вантажі безпосередньо палестинцям. Інцидент викликав антиізраїльські протести у низці країн і осуд міжнародного співтовариства. Відтоді Ізраїль вжив заходів щодо пом'якшення блокади Гази.

Окрім того, 15 липня ще одне судно з гуманітарним вантажем для Гази, зафрахтоване Лівією, змінило курс і увійшло до єгипетського порту Ель-Аріш.

Як раніше повідомлялося, офіційно місцем його призначення було вказано саме Ель-Аріш. На борту судна знаходяться близько двох тисяч тонн гуманітарного вантажу, в основному - продуктів харчування і медикаментів. Вантажі супроводжують 15 активістів із Лівії, Нігерії та Марокко, а також екіпаж, що складається із 12 осіб - кубинців, гаїтян, індійців і сирійців. Саме судно ходить під молдавським прапором.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі