Італія залишилася без новин: журналісти розпочали загальнонаціональний страйк

Поділитися
У п'ятницю, 9 липня, журналісти проводять по всій Італії страйк. Через страйки сьогодні не вийде більшість загальнонаціональних газет.
У п'ятницю, 9 липня, журналісти проводять по всій Італії страйк. Через страйки сьогодні не вийде більшість загальнонаціональних газет. В ефірі також не буде телевізійних і радіоновин. Причина страйку - розгляд у парламенті законопроекту, що забороняє публікацію матеріалів слідства, отриманих у результаті прослуховування телефонних розмов. За порушення цих правил журналістам загрожує тюремне ув'язнення, а засобам масової інформації, у яких вони працюють, - штраф до 300 тисяч євро. Ініціатором законопроекту, якого багато ЗМІ називають «законом-кляпом», виступив уряд Сільвіо Берлусконі (на фото). Національна федерація італійського друку виступила проти цього законопроекту, а деякі її члени звинуватили прем'єр-міністра у спробі обмежити свободу слова. До п'ятничного страйку, окрім журналістів, мають намір також приєднатися залізничники і співробітники підприємств міського транспорту. Тим не менше, уряд Сільвіо Берлусконі сподівається, що закон буде прийнятий до серпня, коли парламент піде на літній спочинок.

За матеріалами: Эхо Москвы, Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі