Ірландський провайдер захистив інтернет-піратів у суді

Поділитися
© notesontheamericas.wordpress.com
Верховний суд Ірландії прийняв рішення в справі інтернет-провайдера UPC проти великих звукозаписних компаній. Згідно з рішенням суду, провайдер не забов’язаний відключати своїх користувачів від Глобальної мережі, якщо вони завантажують піратські копії музичних треків. Про це у вівторок, 12 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Верховний суд Ірландії прийняв рішення в справі інтернет-провайдера UPC проти великих звукозаписних компаній. Згідно з рішенням суду, провайдер не забов’язаний відключати своїх користувачів від Глобальної мережі, якщо вони завантажують піратські копії музичних треків. Про це у вівторок, 12 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Компанії Warner Music, Universal Music, Sony BMG й EMI Records спробували зобов'язати провайдера укласти з ними угоду, за якою передбачено відключати інтернет-користувачів від доступу в Мережу за скачування музики й обмін музикою з використанням файлообмінних додатків. Згідно з планом, користувачі попередньо мали отримати три попередження, а лише потім їх могли відключити від інтернету. Верховний суд постановив, що подібне обмеження законодавством Ірландії не передбачено. При цьому суддя Пітер Чарльтон заявив, що це упущення в законах країни свідчить про те, що місцеве законодавство не відповідає нормам загальноєвропейського права. Також Чарльтон зазначив у своєму вердикті, що звукозаписні компанії справді зазнають збитків через дії інтернет-піратів. Голова Асоціації звукозапису Ірландії Дік Дойл (Dick Doyle) у свою чергу заявив, що його організація буде наполягати на внесенні змін до законодавства. Нагадаємо, що в квітні 2010 року Верховний суд Ірландії виніс прямо протилежне рішення в справі найбільшого провайдера країни - Eircom - проти звукозаписних компаній. Тоді уповноважений з прав людини в Ірландії намагався опротестувати угоду Eircom і чотирьох компаній (EMI, Sony, Universal і Warner), за яким передбачено користувачів-піратів відключати від Мережі. Проте суд визнав, що угода Eircom і звукозаписних компаній не порушує закони країни.

За матеріалами Лента.ru

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі