Ірландії загрожують дострокові вибори

Поділитися
Ірландська "Партія зелених", що входить до правлячої коаліції країни, закликала провести у січні 2011 року дострокові вибори. На думку лідерів партії, країна, яка не в змозі вирішити свої економічні проблеми без сторонньої допомоги, потребує реформи влади.
Ірландська "Партія зелених", що входить до правлячої коаліції країни, закликала провести у січні 2011 року дострокові вибори. На думку лідерів партії, країна, яка не в змозі вирішити свої економічні проблеми без сторонньої допомоги, потребує реформи влади.Окрім того, "зелені" заявили, що народу Ірландії потрібна "політична стабільність". Лідер партії і міністр навколишнього середовища Ірландії Джон Гормлі вважає, що вибори мають пройти в другій половині січня, після того, як буде прийнятий бюджет країни на новий календарний рік. "Залишити країну без уряду в момент невирішених [економічних] проблем, було б згубним і пішло б врозріз із нашим обов'язком піклуватися [про народ]", -йдеться у заяві партії. "Минулий тиждень був дуже болючим для ірландського електорату. Люди відчувають себе зрадженими і збитими з пантелику", - заявив Гормлі. Повідомляється, що прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен висловив розчарування позицією свого союзника з коаліції. У четвер у країні пройдуть проміжні вибори, в результаті яких, прогнозують аналітики, правляча коаліція може втратити більшість у парламенті, яка і так є незначною. Навіть за підтримки "зелених" коаліція має перевагу лише в три місця. Напередодні стало відомо, що міністри фінансів ЄС схвалили прохання Ірландії про надання Дубліну екстреної фінансової допомоги, необхідної для забезпечення фінансової стабільності єврозони і подолання банківської і бюджетної кризи. Європейські фінансові ринки позитивно відреагували на цю новину: курс євро збільшився, також зросли котирування акцій на європейській біржі. Окрім того, був знижений відсоток по боргах ірландського уряду. Кредит, наданий Ірландії, складе близько 100 мільярдів доларів і буде виділятися протягом декількох років. Як заявив раніше комісар з фінансових питань ЄС Оллі Рен, ця допомога допоможе забезпечити фінансову стабільність єврозони. За попередніми даними, основна частина кредиту буде виділена з Європейського фонду фінансової стабільності, решту витрат візьмуть на себе країни, що не входять до єврозони - Британія і Швеція - і, можливо, інші світові держави. Прохання про надання допомоги було передано урядом Ірландії в ході відеоконференції з міністрами фінансів країн Євросоюзу і фінансової "сімки" за участю керівництва МВФ. Представники Європейського центробанку назвали прохання Ірландії про виділення екстреного кредиту виправданим кроком.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі