Грузія відкрила кордон для жителів республік Північного Кавказу

Поділитися
Грузія вводить безвізовий режим для жителів республік Північного Кавказу. Про це заявила заступник міністра закордонних справ країни Ніно Каландадзе. За її словами, відповідне розпорядження президента Грузії вже готове і приблизно через два тижні набуде чинності.
Грузія вводить безвізовий режим для жителів республік Північного Кавказу. Про це заявила заступник міністра закордонних справ країни Ніно Каландадзе. За її словами, відповідне розпорядження президента Грузії вже готове і приблизно через два тижні набуде чинності."Зазначене рішення вводиться в рамках політики лібералізації уряду Грузії і виходячи з продовження традиційних відносин із народами Північного Кавказу", - сказала Каландадзе. "Це рішення стосується жителів Дагестану, Чечні, Інгушетії, Північної Осетії - Аланії, Кабардино-Балкарії, Карачаєво-Черкесії, і Адигеї", - пояснила заступник міністра. Каландадзе зазначила, що жителі цих північнокавказьких республік опинилися у нерівному становищі у порівнянні з жителями решти Росії, оскільки при бажанні перетнути КПП "Казбегі - Верхній Ларс" на сухопутній ділянці грузинсько-російського кордону вони повинні отримувати візу на в'їзд до Грузії у Москві, у секції грузинських інтересів при посольстві Швейцарії. "Згідно із зазначеним розпорядженням, вони зможуть протягом 30 днів перебувати у Грузії без візи", - сказала заступник міністра. У середині червня між Євросоюзом і Грузією було підписано угоду про спрощення процедури видачі віз. Відповідно до угоди збори, пов'язані з розглядом заявок на отримання візи для всіх громадян Грузії, скорочуються із 60 до 35 євро. Для 22 категорій осіб спрощується процедура отримання віз країн-учасниць угоди. Окрім того, 12 категорій осіб будуть звільнені від сплати зборів.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі