Гриценко: Генпрокуратура має порушити кримінальну справу проти міністра оборони

Поділитися
Проти міністра оборони Михайла Єжеля необхідно порушити кримінальну справу за чисельні порушення чинного українського законодавства, написав у своєму блозі голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.
Проти міністра оборони Михайла Єжеля необхідно порушити кримінальну справу за чисельні порушення чинного українського законодавства, написав у своєму блозі голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.«Коли Єжеля відправлять у відставку – у вересні чи жовтні, як на мене, не має принципового значення. Інше питання сьогодні набагато важливіше: чому Генеральна прокуратура не реагує на те, що міністр оборони дозволяє собі грубо порушувати Закон?», - зазначив політик При тому Гриценко нагадує, що вже кілька місяців поспіль на посту заступника міністра оборони перебуває Олександр Черпицький, прізвище якого впродовж багатьох років фігурувало в міліцейських хроніках. «Як і очікувалося, Черпіцький не отримав дозволу СБУ на допуск до державної таємниці. Двічі Міноборони направляло відповідні запити – і двічі Служба відмовляла Черпіцькому. Міністру Єжелю про це відомо, - зазначає Гриценко. - Чому міністр оборони дозволяє чиновнику без допуску бути присутнім на засіданнях колегії Міноборони, на нарадах керівного складу Міноборони і Генштабу, де ставляться завдання і поширюється інформація, що становить державну таємницю? Хто дав право Єжелю порушувати Закон?» На думку політика, бажання Єжеля залишити Черпицького на займаній посаді може мати або політичну, або кримінальну мотивацію. «Варіантів може бути лише два – коаліційні домовленості або комерційні інтереси (бажання «нагріти руки» на майні Міноборони, адже Черпіцький до того ж очолює Департамент надлишкового майна і земель військового відомства)», - зазначив Гриценко. Прикладом зловживання Гриценко вважає і нецільове використання коштів із військового бюджету. «Чому міністр оборони, розпорядник коштів Міністерства, пішов на свідоме порушення бюджетного законодавства – і направив мільйони гривень на підготовку навчальних приміщень у Одесі? У відповідь на заклик тамтешнього  митрополита УПЦ-МП? Чи по команді згори? Але якщо така команда з якогось високого кабінету й була, то вона завідомо незаконна, адже рішення про утворення в Одесі Академії Сухопутних військ Кабмін не приймав! А ніхто інший, крім Кабміну, Законом не уповноважений приймати рішень щодо утворення, чи зміни профілю військових навчальних закладів», - констатує політик. Раніше «Дзеркало тижня» повідомляло про незадоволеність президента ситуацією в армії і можливу відставку міністра оборони Михайла Єжеля. Проте на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) 8 липня, під час якого обговорювалася ситуація в Збройних силах України, не було ухвалено ніяких кадрових рішень, стосовно Михайла Єжеля.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі