Google має намір створити аналог Facebook

Поділитися
Корпорація Google веде переговори з розробниками онлайн-ігор щодо створення масштабного проекту, що об'єднує соціальну мережу та ігровий портал, який може скласти конкуренцію Facebook, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Корпорація Google веде переговори з розробниками онлайн-ігор щодо створення масштабного проекту, що об'єднує соціальну мережу та ігровий портал, який може скласти конкуренцію Facebook, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Конкурентною перевагою нового ресурсу повинна стати саме потужна ігрова платформа. Як пояснив голова Google Ерік Шмідт, «світові не потрібні копії вже існуючих речей». Який термін Google відводить на реалізацію амбітного проекту створення конкурента Facebook, компанія поки не уточнює.

До числа компаній-розробників онлайн-ігор, що зацікавили Google, входять Playdom, Playfish (підрозділ Electronic Arts) і Zynga Game Network, пакет акцій якої Google недавно придбав. Також інтернет-гігант володіє соціальною мережею Orkut.

Ігри, запропоновані соціальними мережами, надзвичайно популярні в таких країнах, як Китай і Японія, де обсяг ігрового ринку складає мільярди доларів.

У даний час розробники ігор для Facebook відраховують мережі близько 30% від отримуваного прибутку. Кількість користувачів Facebook перевищує 500 млн людей. Аналітики припускають, в осяжному майбутньому їхня кількість може сягнути 1 млрд. Величезні темпи зростання аудиторії мережі забезпечують самі користувачі, які активно втягують в онлайн-спілкування своїх друзів.

У 2009 році обсяг ринку онлайн-ігор у США становив 700 млн дол, але, як очікується, ця цифра повинна потроїтися до 2012 року.

Google - американська компанія, що володіє першою у світі за популярністю пошуковою системою, яка обробляє 41 млрд 345 млн запитів на місяць. Її частка на ринку перевищує 60%. Штаб-квартира організації розташована у місті Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. На компанію працюють більше 20,5 тис. співробітників.

За матеріалами: Вести.Ru, The Wall Street Journal

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі