Головну ялинку країни прикрасять камінням Swarovski

Поділитися
У Києві, на головній вулиці столиці, Майдані Незалежності, 15 грудня закінчать встановлювати ялинку, яка за традицією засяє напередодні дня Святого Миколая 18 грудня. У неї буде дві відмінності від попередніх: іграшки з СРСР і камені Swarovski.
У Києві, на головній вулиці столиці, Майдані Незалежності, 15 грудня закінчать встановлювати ялинку, яка за традицією засяє напередодні дня Святого Миколая 18 грудня. У неї буде дві відмінності від попередніх: іграшки з СРСР і камені Swarovski.У попередні роки ялинкові іграшки були з картону, а більшу частину прикрас становила реклама інвесторів ялинки. У цьому році, незважаючи на проблеми з бюджетом, від цього вирішили відмовитися. «Головна ідея - ретроялинка. На ній будуть як ялинкові кулі зі скла, так і картонні іграшки а-ля 50-ті», - зазначив голова комісії Київради з культури Олександр Бригінець. В оформленні візьмуть участь інвестори, які пропонують прикрасити головну ялинку країни прикрасами зі стразами Swarovski. Щоравда, конкурс поки не закінчився, і, не виключено, що від сяйва каменів доведеться відмовитися. Окрім іграшок-кроликів (2011 рік за китайським гороскопом - рік Кролика), на ялинку повісять прикраси з національною символікою, зроблені зі скла. «Зараз роблять великі світлодіодні кола з національною символікою і народними орнаментами - всього буде використано близько 80 орнаментальних мотивів. Ці прикраси використаємо і наступного року», - розповів Бригинець. Цьогорічна ялинка буде натуральною: з 1600-2400 сосонок. Щоправда, цього разу новорічне дерево крутитися не буде - конструкцію з метою безпеки потрібно переробити, а на це грошей у столичної влади немає.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі