Голова демократів у сенаті США виступив проти будівництва мечеті поряд з місцем терактів

Поділитися
Голова демократичної більшості у сенаті Гаррі Рід виступив проти будівництва мечеті поряд з місцем терактів 11 вересня. У цьому питанні він відмовився підтримувати Барака Обаму.
Голова демократичної більшості у сенаті Гаррі Рід виступив проти будівництва мечеті поряд з місцем терактів 11 вересня. У цьому питанні він відмовився підтримувати Барака Обаму.«Перша поправка до Конституції США захищає свободу релігій. Сенатор Рід з нею абсолютно згоден, але вважає, що будівництво варто розпочати деінде», - заявив його прес-секретар Джим Менлі. Це досить рідкісний випадок, коли керівник фракції від правлячої партії публічно висловлює свою незгоду з позицією голови адміністрації. Раніше план будівництва мечеті розкритикували політики-республіканці. До числа супротивників цього проекту увійшла колишня претендентка на посаду віце-президента США Сара Пейлін, а також кілька потенційних учасників президентських виборів 2012 року. З Рідом погодилася і його опонент на виборах у штаті Невада, член Республіканської партії Шеррон Енгл. Щоравда, вона висловилася куди жорсткіше, звинувативши президента в ігноруванні інтересів родичів жертв терактів 2001 року. Члени Конгресу США, яким належить поборотися за свої посади на майбутніх у листопаді проміжних виборах, не можуть не враховувати настроїв американців. Схоже, саме цим і пояснюється «принципова» позиція лідера демократів в Сенаті Геррі Ріда, у якого попереду, судячи з опитувань, напружена виборча кампанія. Нагадаємо, президент США Барак Обама підтримав пропозицію мусульманської громади США про будівництво мечеті та ісламського культурного центру на місці теракту у вежах-близнюках 11 вересня 2001 у Нью-Йорку. «Як громадянин і як президент я вважаю, що мусульмани мають таке ж право відправляти свої релігійні обряди, як і всі інші громадяни країни», - заявив голова адміністрації. Обама визнав «делікатність» дискусії про можливість будівництва в районі «веж-близнюків», проте заявив: «Наша прихильність релігійній свободі повинна бути непохитна». Мусульманські благодійні організації планують побудувати релігійний комплекс у двох кварталах від території колишнього Міжнародного торгового центру, в якому загинуло більше 3 тис. людей. Вартість проекту оцінюється у 100 мільйонів доларів.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі